Zdravím, niekto kto už bol na liečení v týchto kúpeľoch, najlepšie cez poisťovňu?
Zaujímalo by ma aké to tam je, aká je kvalita procedúr, ubytovania, stravy. Ako sa tam dá stráviť voľný čas? Je tam možnosť ísť napríklad mimo procedúr zaplávať si do vonkajšieho bazénu? (okrem aqua-parku, ak tak za koľko?) Alebo nejaké fitko? Aká je tam prevažná veková skupina? Nejaké rady čo brať so sebou a čo netreba?
Ja idem cez poisťovňu, skupina A.
Za každú radu budem vďačná! :)
Kúpele Turčianske Teplice
Ako pooperačný stav - arttroskopia určite nie na áčko, skôr na béčko ako poškodené chrupavky a šľachy.
Na návrh sa píše len jedna diagnóza....A ak je tam napísané že operácia bola bezproblémová, tak to zrejme nepreplatia...Ale lekár by tam teoreticky mohol dať nejakú diagnózu na to poškodené koleno, čo sa zistilo pri operácii...Do poisťovne škoda volať, povedia ti aby si poslal návrh, schvaľuje to tam revízny lekár a kontakt na neho ti nedajú...Treba ísť k svojmu lekárovi prípadne ortopédovi, že po operácii by si chcel využiť kúpele, zhruba už vedia akú diagnozu ti tam možu dať, rovnako či máš nárok alebo nie....Ak aj máš nárok na kúpele, nemusia ti to chváliť....ale treba vyskúšať...ak by to bolo na to koleno, musel by si mať v záznamoch že bolo liečené nejakým spôsobom - či už rehabilitácia alebo nejaké obstreky...Berú do úvahy jednu hlavnú diagnózu na ktorú si liečený- čiže je uplne jedno že k bezproblémovej operácii bolo pridružených viac menších úrazov...na tej stránke predtým čo som posielala ,sú všetky diagnózy(pre pohybové kúpele), sús si pozrieť či by bolo niečo aj pre teba(pacienti do 18rokov)
Podstúpil som artroskopickú operáciu, ktorá tam je uvedená ako bezproblémová a neprepláca sa, ale počas tej operácie tam bol nález chondropathie III.stupňa čo je doživotne poškodená chrupavka na úrovni dôchodcov, ďalej roztrhnutá šlacha na druhej nohe, natrhnutý stehenný úpon kolena, a natiahnutý predný krížny väz, myslím si, že keď sa toto všetko dá dokopy. tak by mi to mohli preplatit. Asi skúsim zavolať do poisťovne,lebo by som sa veľmi rád dal aspoň ako tak dokopy a vrátit sa k športu aspoň rekreačne
Ak chceš kúpele musí ti ich vypísať odborný lekár(operatér alebo ortopéd)prípadne aj detská lekárka...Ale pozor, po operácii máš väčšinou nárok len do 12mesiacov, pozri si najskôr či máš na kúpele diagnózu- nárok napr. na stránke:
marinakovacova.sk
mal by si mať nárok v tejto skupine- záleží aká to bola operácia, ale lekár i povie či máš nárok:
A XXVII/3 podľa základnej diagnózy:
Stavy po úrazoch alebo operáciách pohybového ústrojenstva vrátane operácií medzistavcovej platničky a operácií s použitím kĺbovej náhrady, ktoré sú sprevádzané oslabením svalovej sily alebo
obmedzenou pohyblivosťou kĺbov, prípadne obrnami do 12 mesiacov po úraze alebo po operácii.
ortopéd, reumatológ, rehabilitačný lekár, neurochirurg, všeobecný lekár pre deti a dorast
Nevzťahuje sa na jednoduché operácie a nekomplikované úrazy vrátane chirurgických výkonov a
extrakcie kovov.