Jednu nedeľu som dostala menzes A v ten deň som začala brat aj antikoncepciu.Menzes som mala do stredy vo štvrtok nič a potom v piatok zas ale to len tak trocha som krvacala. V sobotu tak sa chalanovi pretrhol... ale nespravil sa len sa mu uprostred sexu roztrhol. Mohlo sa daco stat ? viem že aj počas sexu chlap vypúšťa trocha sperma. Hlavne ked sa este pred sexom urobil . Aký mate nazor ?
mozem otehotniet na konci menstruacie ked prvy krat krat beriem HAK
a toto je kresťanská výchova alebo ako? :D Predsa na čo sa používa HAK? no predsa na to - aby žena neotehotnela, hlavne na to. A to s tým potratovým účínkom
Dôležité je, kedy máš plodné dni. Nepísala som však konkrétne k tomuto prípadu, ale skôr k užívaniu HAK všeobecne. Každý z nás sa počal a nebol by tu, ak by mu nebolo umožnené prežiť v lone matky až do pôrodu. Ak viem, ako HAK pôsobí a že môže spôsobiť raný potrat, bolo by lepšie vyhnúť sa sexuálnemu styku počas jej užívania.
Uvedomujem si, že je to úplný opak motívu, prečo ženy po HAK siahajú. Zdanlivé dobro pre ženu je však jasným zlom pre dieťa, ak už došlo k jeho počatiu. Koľko žien by sa vyhlo zodpovednosti za raný potrat svojho dieťaťa následkom užívania HAK, ak by počúvlo boží príkaz o zachovaní čistoty pred manželstvom.
Ja som sem nepisala príspevok o tom aby mi niekto hovoril kedy sa mam s clovekom milovat a kedy nie. Neberiem HAK kvoli vlastnym potrebám ale na predpis lekara kvoli inym zdravotnym problémom. A ked sa chceme vratit naspat k téme. Moje vedomosti hovoria ze dieta sa da pocat v tom propade , kedy sa oproti vajicku rozbehne plnou rychlostou niekolko miliónov spermii a dobyjaju sa doň. Pocas menstruacie vajicko praska cize oplodnit ho je prakticky nemozne aj ked stane sa.. ale to je velmi male percento. A u mna k vyvrcholeniu u partnera nedoslo. A bola uz nasadena HAK a to uz ja neovplyvnim ci ma aj ucinok zabranit otehotneniu. Kazdopadne dakujem za nazor. :)
Treba si uvedomiť, že žiadna antikoncepcia nie je 100 %-ná. Tou je len jediná - a to sexuálna zdržanlivosť.
Aj keď názov hormonálna antikoncepcia navodzuje dojem, že pôsobí len na zabránenie počatia, v skutočnosti pôsobí aj abortívne, čiže môže spôsobiť raný potrat. Ak totiž zlyhá antikoncepčný účinok HAK (blokovanie ovulácie a zmenšenie priepustnosti hlienu krčka maternice pre spermie) a dôjde k počatiu, nastupuje potratový účinok HAK, ktorý oplodnené vajíčko vypudí z tela von.
Dieťa počaté v tomto prípade zvyčajne zomiera v 7. – 8. dni života. Pokiaľ totiž nedôjde k jeho zahniezdeniu vo výstelke maternice, zahynie po spotrebovaní vlastných zásob živín.
Preto žena, ktorá užíva HAK, si nikdy nemôže byť istá, či v danom cykle nespôsobila smrť svojho týždňového počatého dieťaťa. Si pripravená prevziať za to zodpovednosť?
To, že aj s HAK sa dá otehotnieť dosvedčujú prípady žien, ktoré napriek správnemu braniu HAK otehotneli. V týchto prípadoch zlyhal nielen antikoncepčný, ale aj potratový účinok hormonálnej antikoncepcie.
Sex nie je zábava či hra. Milovať sa s niekým znamená stúpiť na posvätnú pôdu vzniku nového života. A ak sa nový život počne, nikto ho nemá právo usmrtiť - či už cez HAK, tabletku po alebo umelý potrat.
Ja som sa obavala toho ze sa mu pretrhol ale na druhu stranu od vtedy este stale krvacam a pri otehotneni by som uz asi prestala kazdopadne dakujem za radu :)
ak si užila prvú tabletku v prvý deň menzesu od toho dňa si chránená a nemusíš sa obavat, ak v iny den ked si nemala menzes prvý tyžden by sa to malo konbinovat aj s inou ochranou, ale to ako opisuješ ty sa otehotniet neda - jednak mal kondom a neurobil sa + mala si už nasadenú antikoncepciu - no stress :))