Potrebujem sa zbaviť nenávisti voči jednej osobe, ktorú zo srdca nenávidím. Som priateľský typ, do teraz som nikdy nikomu nič zlé neprial, a ak áno tak som to oľutoval. Nikdy som nemal toľko nenávisti v sebe, ešte nikto ma tak nenas*al ako teraz môjho brata priateľka.
Mám pocit, že keď ju ešte niekedy stretnem čo asi aj hej kedže môj milovaný brat s ňou plánuje rodinu tak jej asi nejak ublížim. Samozrejme, že nechcem jej ublížiť, ale tak to všetko vomne vrie že už neviem čo mám robiť. Nechcem ju už nikdy v živote vidieť... nechápem ako sa brat mohol chytiť na prvú priateľku, ktorú si našiel a ešte na takúto pi*u... roztiahla mu nohy a už sa jej nevie pustiť... (prepáčte za výrazy)
Rozbila mi rodinu a čo mi viacej vadí, že každý večer, niekedy až do 2(niekedy aj dlhšie) s ňou brat volá cez skype, jmňa to vyrušuje v spánku a ja sa budím ráno unavený. V podstate s ňou je v kontakte celý deň (pokec, FB ..), keď nemal prácu a sa z ňou nestretával bol v pohode, no teraz sa s ňou stále po práci stretne a je úplne iný, je drzý voči mojej mame čo ma najviac trápi. Stále sa hádajú kvôli niečomu. Ak sa na niečom dohodneme tak väčšinou aj tak príde neskor, pretože uprednostní ju namiesto vlastnej rodiny. Ohovára a osočuje vlastnú rodinu, má nás za debilov a pritom mu moja mam varí, perie stará sa o neho, kedže nemal prácu a kúpil si auto tak mu platila aj splátky za auto, tankovala mu do auta atď... Viem že on takýto nikdy nebol, bol vychovaný slušne, ale na to aby sa otočil vlastnej rodine chrbtom ho nahovára jeho priateľka. Viem to a som presvedčený, že to tak naozaj je. Moja mama sa z jeho priateľkou pohádala a má naň rovnaký názor ako aj ja.
Prepáčte mi za výrazy, ale momentálne neviem naňu použiť slušné výrazy. Ak by ste chceli napísať že je som nejaké 13 ročné decko tak nie neisom :) ... Možno s týmto príspevkom nič nedokážem, ale verím že sa mi trochu uľaví že sa takto anonymne vyrozprávam. A ak by ste vedeli niečo poradiť ako sa zbaviť nenávisti tak píšte. Ďakujem.
Ako prekonať nenávisť
A ešte, moja mama nechce aby nemal priateľku. Predstavovala si to úplne inak, ale dopadlo to takto... Moja mama bude rada že má nejakú priateľku a tak, ale ako som písal nepáči sa jej, že je voči nej taká drzá.
Keď si možno niekedy nájdem priateľku ja tak určite nebudem počúvať jej rozkazy, ktoré by smerovali proti mojej rodine. To čo hocikedy počujem, čo poviem bratova priateľka na moju mamu tak ak by to povedala moja priateľka tak určite by som to nenechal tak. Buď by som si to s ňou vysvetlil a ak by sa jej to nepáčilo tak s takou osobou nemám čo riešiť. Myslím si, že akákoľvek rodina by sa mala rešpektovať bez ohľadu nato aká je... To je môj názor :)
treba verit ze bude vsetko dobre a netreba sa az tak hnevat
Moja mam za nie, že úplne sa z nikím nebaví, má plno priateľov/priateliek a z rodinou sa rozhádali kvôli majetku takže nieje to úplne tak z jej strany že je niečo vadná alebo tak....
Bratova priateľka do našej rodiny nevkročí! Ja ju medzi seba neprijmem, chcem ju vymazať zo svojho života. Moja mama ju taktiež neprijme kedže ju bratova priateľka ohovárala a nadávala na ňu. Nemyslíte si, že takéto správanie je drzé? Páčilo by sa Vám ak by na Vás nejaká 20 ročná začala nadávať? Moja mam nemá 20 rokov ako ona aby sa s ňou mohla takto rozprávať. Neviem, nechcem byť nejaký namyslený, ale myslím si, že som slušne vychovaný a viem ako sa mám správať k starším ľudom a nemyslím len seniorov...
Nemyslíte si, že brata tu držíme na reťazi, bolo mu povedané že ak chce nech k nej ide bývať, ale nech sa nevracia z plačom... prečo je stále doma?
Nedovolím aby táto osoba bola v mojej blízkosti... brat so mnou plánuje budúcnosť, že chce aby sme sa nikdy nepohádali ako teraz moja mam zo sestrami len kvôli majetku. Chce aby sme boli stále nerozlučná dvojica ako doteraz. Z bratom mám veľmi dobrý vzťah aj keď sa niekedy pohádame, ale to sú len také jednodenné hádky. A preto, že sa s ním nechcem hádať tak len ticho mlčím a nechcem mu povedať, že ak bude s ňou žiť tak sa s ním budem stretávať len vtedy ak nebude priňom ona... čo bude asi nemožné. Stojím si za svojím a inak nechcem aby to bolo, táto osoba umňa skončila na plnej čiare..
no nezavidim ti tvoju situaciu a snad to cim skor bude v poriadku
a ty máš kolko rokov? ak si dospelý, tak si nájdi svoje byvanie, odíd preč a je to vyriešené....
Neviem, koľko má brat rokov, ale ak pracuje, tak asi už je plnoletý. V tom prípade má naozaj právo na vlastný život a vlastné rozhodnutia. Pokiaľ býva s vami, mal by rešpektovať priania vašej mamy, ale vaša mama by si tiež mala uvedomiť, že aj keď vás porodila, nie ste jej majetok. Skôr, či neskôr, sa aj ty zamiluješ a budeš nasledovať svoju priateľku a budovať si vlastnú rodinu.:o)
Nemyslím, že by to u vás vyzeralo až tak ideálne do príchodu bratovej priateľky, keď sa vaša mama s nikým z rodiny nebaví. Nemal by si ju preto obviňovať. Možno práve ona predstavuje pre tvojho brata únik od problémov.
Nenávisť sa dá prekonať len tak, že pochopíš, čo to je, čo ju vyvoláva a ovládneš to. V tvojom prípade je to strach, že brat od vás odíde, že ty zostaneš s mamou sám a že sa staneš tým, na kom sa bude *odbavovať* za svoje životné zlyhania. Ak ju máš skutočne rád a svojho brata tiež, podpor oboch tým, že vysvetlíš mame, že každý z vás má právo žiť podľa seba, ale nie na úkor druhých. že vás nemôže dusiť svojou *láskou*. Pomáhaj jej, vyhýbaj sa hádkam a snaž sa neútočiť na bratovu priateľku. Ak ho máš rád, mal by si chápať, že je to osoba, ktorú si on vybral a snažiť sa nájsť si k nej cestu. Tvoja mama by v nej mohla získať dcéru, ktorú nikdy nemala a ty rozšíriť okruh svojich priateľov. :o)
Čím viac budete na bratovu priateľku útočiť, tým viac ho to bude k nej ťahať, lebo na rozdiel od vás a vašich výčitiek a hádok, mu ona poskytuje pokoj a porozumenie. Niet divu, že s ňou trávi každú voľnú chvíľu. Nie je to o tom, že mu rozťahuje nohy. :o))
Tak sa zamysli, skľudni a začnite žiť normálny rodinný život, kde sa možno vaša rodina rozšíri o ďalšieho člena. :o)
Možnosť spoznať som mal, viem prečo tak koná a viem čo brat na nej vidí...
Jeho priateľke vadí, že moja mama je prísna. Nedovolí môjmu bratovi u nej spať, nedovolí mu chodiť neskoro domov, keďže ona nieje z toho isteho mesta ako brat. Teraz si poviete, že moja mama to zo starostlivosťou preháňa. Ale myslím si, že ak by som bol na jej mieste konal by som rovnako. Nemá už v podstate nikoho, môj otec zomrel pred 7 rokmi a jeho bratia o nás za tie roky skoro ani nezakopli, navštevujeme sa len raz za rok. Zomreli jej dvaja bratia minulý rok a pohádala sa z ostatnými sestrami, jej rodičia zomreli mladý mali okolo 40 takže si ich ani veľmi neužila. Nemá už v podstate nikoho len nás, svoje deti a je prirodzené že sa o nás takto prehnane stará.
A brat na jeho priateľke má rád hlavne to že mu roztiahne nohy kedy potrebuje... ona ho manipuluje a navádza ho nato, aby robil po svojom, aby nepočúval svoju mamu. Lebo jej to vadí že si s ním nemôže robiť to čo chce ona. Jeho priateľka je natoľko drza že si dovolila otvoriť ústa na moju mamu a tak sa pohádali, ja som moju mamu chcel obranit a tiež som jej povedal čo si o nej myslím...
O niekoľko dní, jej moja mama napísala SMS, že nech mu dá pokoj lebo zle skončí. Ona s tým chcela ísť na políciu a môj brat namiesto toho aby bránil vlastnú rodinu ju v tom podporoval. A potom sa stal taký incident, že môj brat sa vyhrážal tým, že sa zabije a bude pokoj, držal si nôž pri hrudi. Bola pritom aj moja mama, ja som hneď volal políciu, ktorá prišla asi o 15 minút... od vtedy mám tu nenávisť voči nej, a nemôžem na ňu zabudnúť keďže brat s ňou volá každý deň.
Áno priznávam aj svoju vinu, keby som sa v tom nevrtal tak by to nemuselo tak dopadnúť, ale chcel som chrániť svoju rodinu, ktorú mám veľmi rád a na ktorej mi záleží. Chcel som chrániť hlavne svoju mamu, ktorej som vďačný že ju mám. Som si vedomý toho, že okrem svojej rodiny nemám nikoho, len pár priateľov...
hmm....je dosť možné, že viacero ľudí, ktorým niekto "zvonka" "kradne" člena rodiny a vnímame ho ako dôvod terajších konfliktov doma, tak prežíva voči tej jeho priateľke to isté...asi by som tiež...
no, napadá mi k tomu, že by možno zabralo, ak sa ju pokúsiš spoznať tak, že pochopíš, prečo ona takto koná, čo ju k tomu vedie, z akého zázemia je a čo na nej tvoj brat má tak veľmi rád, čím si ho získala ako človek....možno by to zmiernilo trocha tú nenávisť voči nej.
čo si o tom myslíš?