Zdravím, momentálne mám 19 rokov. Keď som mal cca 11 rokov, objavili sa u mňa jeden večer intenzívne krče v bruchu niekde pod žlčnikom cca. Trvalo to asi 8 hodín, krče prichádzali v intervaloch približne raz za 30 sekund - 3 minúty. Boli to krče neznesitelne a viedli k vracaniu. Po 8 hodinach sa to vytratilo a neriesil som to, zrejme nejaka crevna vyroza. Stalo sa to o pol roka znova, opät sa polepsilo. Už som myslel, že je ok ale pred 3 rokmi sa mi to stalo znova a to už som konal a šiel ku gastroenterologicke. Tam mi nezistili absolutne nic. Už som myslel, že to nezažijem ale v novembri minulého roku sa to zopakovalo. Teraz trochu nižšie, niekde na polceste medzi žlčnikom a slepým črevom (apendix už nemam). Tieto bolesti boli intenzivnejsie a trvali asi 11 hodin a takmer som nevladal zostat pri vedomi. Siel som na pohotovost, dalsi den ma zobrali na pozorovanie na chirurgiu kde som stravil tyzden. Verdikt - ileus(upchatie creva)neznameho pôvodu. Dostal som odporucanie ist ku gastroenterologovi znova. To som uz siel k gastro pre dospelych. Urobil mi už aj kolonoskopiu, gastroskopiu, sono brucha, vysetrenie stolice atd. Absolutne nic, vôbec neznámi pôvod. Všetko ok. Nechápal som a pred pár dnami sa mi to stalo znova. Snazil som sa vyhnut pobytu v nemocnici, lebo tyzden na chirurgii nie je najkrajsi zazitok. Opät som to prekonal. Netusi niekto co to je? Strasne ma to zacina stresovat, ze kedy sa to objavi. Zasahuje mi to do zivota neprijemnym sposobom.
Intenzivne krče v bruchu
Ahoj,
takže na USG žlčník a žlčovody boli ok? Netvoria sa Ti žlčové kamene? Operácia apendixu bola bezproblémová? Pretože ak bola zložitá, tak som sa stretol s tým, že sa vytvoril ileus (a dá sa povedať, že v rôznom časovom období) a neviem povedať z akej príčiny. Niekedy sa môže sťať, že príčinou je jedlo, ktoré zvyčajne v danú hodinu nekonzumujeme.