Poprosila by som niekoho kto mal tento výkon robený. Musela som si dať robiť výmenu zubných koruniek a mostíka. Zubár mi zuby ošetril, urobil čapové nadstavby. Teraz ma čaká gingivektómia, teda odstránenie zapáleného ďasne skalpelom. Chcem sa opýtať, či to niekto mal robené. Aká je asi doba hojenia, či to moc krváca, je ďasno moc opuchnuté a či sa dá po zákroku jesť?
Gingivektómia (orezanie ďasien)
Krvácanie sa zastaví do pár hodín,treba si chladiť/ľadovať/, aby nebol opuch.Nie je to nič hrozného,sliznice v ústach sa hoja rýchlo.Vyplachuj si iba VODOU, nie repíkom,ani kamilkami,ústanou vodou asi 3 dni,lebo tieto bylinky rozpúšťajú krvné zrazeniny.
Pokial sa dobre pamätám tak krvacalo len v ten den a musela robit vyplach s repikom ci kamilkovym cajom na druhy den uz asi nie len musim davat pozor ked jes. Par sni budes musiet pouzivat hrubsiu slamku aby si vobec nieco do seba dala a davaj pozor aby si nejedla moc horuce a mpc studene
Ďakujem. A ešte by som sa chcela opýtať či to moc krváca a ako dlho?
Mne to robily pred mnohymi rokmi uz je to nejak 20 r. Kolko sa to hojilo uz nepamatam a dni som musela jest a pit so slamkou lebo tie bolesti boli na nevydrzanie a ani rozpravat som nevedela. Bohužiaľ si uz nepamätám kolko tyzdnov ale viem ze to bolo ca do 1 t