Rakovina a novy zamestnavatel

Príspevok v téme: Rakovina a novy zamestnavatel
Emily17

Dobry den,

chcela by som Vas poprosit o pomoc. V maji to bude rok co mi diagnostikovali rakovinu prsnika, podstupila som chemoterapiu aj radioterapiu a od 02/2016 som na hormonalnej liecbe. Pracovnu zmluvu som mala iba na dobu urcitu, konci mi dna 31.5.2016, zamestnavatel neplanuje predlzenie a tym padom som nutena si hladat novu pracu. Pozvali ma na pracovny pohovor a mam dilemu, ci na pracovnom pohovore povedat o svojej diagnoze a liecbe, alebo neinformovat svojho potencialneho zamestnavatela? Pred tyzdnom som bola na kontrole u lekara a vysledky som mala ok, povedal mi ze som vyliecena v sledovani. Som este na PNke ale bez naroku na socialne davky, prestali mi ich vyplacat v aprili 2016. Mama 39 rokov.

Voped dakujem za pomoc.

Jaja15

Určite to nehovor pokiaľ naozaj chceš získať tú prácu...potencionálny zamestnávateľ by ťa nezobral v predstave že budeš chodiť po vyšetreniach a môžeš ostať na PN..... a nie že si budeš pripadať že si neseriozna, nie si povinná informovať zamestnávateľa o svojom zdravotnom stave, podľa zákona môže zamestnávateľ vyžadovať len vstupnú prehliadku či si schopná vykonávať danú prácu - a aj tam sa píše len či si schopná alebo nie....Nerieš to, potrebuješ prácu kvôli príjmu...ak to budeš chcieť kolegyniam povedať, tak po skúšobnej dobe....
...ešte ma zarazilo, že ti lekár povedal že si vyliečená, seriozny onkológ hovorí o vyliečení až po 5-tich rokoch, dovtedy je vždy riziko recidívy, preto sú tam také dôležité tie kontroly....prajem veľa zdravia a určite stále posilňuj imunitu....