Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neopätované city

Príspevok v téme: Neopätované city
Kiksi111

Ja mam 22, moj kamarat 20. Spoznali sme sa pred rokom cez internet a potom sme sa aj zacali stretavat (chodili sme na rozne akcie a pod.). Hned od zaciatku co sme sa poznali som citila, ze voci mne prejavuje urcite sympatie. Sice si dost casto piseme cez internet, mna nikdy az tolko nezaujal (osobnostne) a mozem s istotou povedat, ze by mi nechybal, keby sme prestali byt v kontakte. Zvycajne hned na zaciatku viem, ci som schopna toho cloveka mat rada, no on bohuzial do toho nespada. Dost casto mi pise, ze ma ma velmi rad a ze som jeho naj kamaratka. Ja sa vsak citim strasne, pretoze mu to neopetujem a nechcem mu klamat. Taktiez mu vsak nechcem povedat pravdu, aby som ho nezranila... Tak som dost rozmyslala o kamaratskych vztahoch. Co by ste urobili vy? Ako by ste to vyriesili? Mam mu dalej ,,klamat" ze ho mam tiez rada? Este ma napadla jedna vec, ktoru neviem rozlustit. Preco je cloveku smutno/trapi ho to, ked mu ten druhy neopetuje presne taky isty cit? Napr mojmu kamaratovi by to bolo luto, keby som mu povedala ako to v skutocnosti je. Ja si vsak myslim, ze teoreticky by to nemal byt tamy velky problem. Ved clovek nemoze ocakavat, ze ho ten druhy tiez bude mat rad. Asi preto, ze clovek potrebuje byt lubeny od tych ludi, na ktorych mu najviac zalezi... Vopred dakujem za mozne odpovede.

ivobrick

No ty si ale vtipna. Ranis ho tak ci tak, lebo ta lubi. Nechapem naco tu stepujes, povec mu rovno ako to vidis ty.

Mesačný princ

BlueberryNN ti to napísala dobre.

,,Sice si dost casto piseme cez internet, mna nikdy az tolko nezaujal (osobnostne) a mozem s istotou povedat, ze by mi nechybal, keby sme prestali byt v kontakte.,,

Prečítaj si po sebe túto vetu.

Mne kamaráti a priatelia väčšinou chýbali a mal som ich naozaj rád. No ak tebe nechýba niekto s kým tráviš kopu času, tak neviem. je to celkom divné.

Mesačný princ

Kiksi111 - áno, je to aj tvoja vina, že si mu dovolila to, aby ťa mal rád.

Ale ok, už sem nenapíšem ani čiarku!

PS: kľudne ťa môže milovať ale priateľstvo riskovať nechce.

Kiksi111

Vopred oznamujem, ze to beriel len ako kamaratstvo, nic viac....

Adr1a ver ci nie, aj take som uz zazila a dokazala som sa s tym zmierit, nic ine mi neostalo. Pre mna je najviac dolezity cas s osobou, ktoru mam rada. To je to najlepsie co mi moze ponuknut.

BlueberryNN za to, ze ho nemam rada tak ako on mna, nase priatelstvo neni skutocne? Ja s tym teda nesuhlasim. Ja ho za nos nechcem vodit, samozrejme ze ho nejakym sposobom mam rada, len nie tak ako on mna. Poviem mu to, ak to teda este nepochopil z mojho spravania.. Viem presne, ako by som sa citila. To ale stale neni odpoved na moju otazku.

Mesačný princ, cenim si, ze mi hovoris do duse a do svedomia (:-D). Kazda emocia ma logicke vysvetlenie. Ano, radsej sem nepis, do mojej temy asi ,,ludske bytosti" ani nepatria. Preco som ,,dovolila", aby to zaslo tak daleko? Je to moja vina ze ma ma rad ako kamaratku a ja jeho nie? Ved do mna neni zalubeny.

Anjelika * chvalim, aspon on sa vyjadril k teme bez opovrhovania.

ANGEL-DEMON, na tvoju otazku som uz vyssie odpovedala. Takze mu to nemam hovorit? Ja len, neviem ako zacat taku konverzaciu. Vzdy ked mi napr. posle srdiecko, nijdy mu to neopatujem, nikdy mu ani nepoviem ze ho mam rada. Myslis, ze to chape? Keby sa ma otvorene na to spytal, urcite by som mu neklamala.

Messje, tu nejde o to, ze ma chce na vztach. Je to cisto kamaratske.

Messje

Ak spolu len pisete povedz mu ze aj ty ho mas rada ale ako dobreho kamarata.Povedz mu,ze ho nechces vodit za nos ,je ti dobry kamarat ale nic viac.Ze ak sa odmlci...pochopis to,lebo ho nechces zranovat a davat mu nadeje.

ANGEL-DEMON

z tvojej otázky neviem, že o aké "city" sa jedná, aj mne povedia kamoši, kamošky, že ma majú radi... ale to neznamená že su do mňa zaľúbení,.... tak neviem, ako to myslíš ty...? aké "city" presne ten tvoj kamoš k tebe cíti.. či ti iba tak medzi rečou povedal že ťa má rád... alebo ti vyznáva lásku...? ak ťa ma rad ako kamošku,..tak na tom nič nie je,.. neriešila by som to...ale iste že väčšina žien musí "riešiť" všetko a hladať problémy aj tam kde nie sú...

anjelik *

Teoreticky by to skutočne nemal byť problém, povedať niekomu, kto ti lásku vyznáva, že ale ja to tak necítim..ale prakticky to problém je. :o))
Pretože ľudia chápu lásku ako účtovnícky vzťah.*.má dať, dal*. Koľko vložím, toľko sa mi má vrátiť. Ak nastane nerovnováha, nastáva problém, ja milujem viac a ty menej?? :o)
Láska u ľudí je vždy emocionálny stav, súvisiaci s dušou a tá je vyčerpateľná, Ak niekoho miluješ, venuješ mu svoju pozornosť, svoju energiu a ak sa ti to nevracia späť, cítiš insuficienciu a to pocitovo zodpovedá smútku, depresii, nešťastiu.
Milovať niekoho, mať ho rád, znamená, chápať ho. To ale nie je tvoj prípad..tak je naozaj správne, na rovinu mu povedať, že ty nikdy nebudeš jeho priateľkou, lebo vaše svety sú príliš rozdielne, popriať mu, aby stretol sebe podobnú bytosť. Poďakovať za to, že ti venoval svoj čas, že obohatil tvoj svet o dovtedy nepoznané veci..a ukončiť to. Nezaručujem, že mu to neublíži, ale viac by mu ublížilo, keby si ho nechala zacyklovať sa vo vzťahu k tebe ešte dlhšie. To by ho bolelo potom to *odľúbenie* ešte viac. :o)

Mesačný princ

Kiksi111 - toto nie sú neopätované city ale obyčajný alibizmus z tvojej strany. Súhlasím s príspevkami nižšie do bodky.
Možno by si sa mala nad sebou zamyslieť. Vieš ako ťažko bude niesť ľudská bytosť niečo takéto? Preto som sem nepísal a ani nebudem. No je to tvoj život. Kľudne takto ublíž aj viacerým. Neviem načo si vôbec dovolila, aby to zašlo tak ďaleko?

blueberryNN

Urcite mu to povedz. Naco je dobra iluzia, ked v skutocnosti zalezi iba na tom, co je skutocne. A priatelstvo medzi vami skutocne nie je. Aj on sam by o tom chcel vediet, urcite. Tymto "milosrdnym" klamstvom nerobis sluzbu jemu, ale sebe. Je sebecke kvoli vlastnej slabosti a strachu z riesenia situacie situaciu neriesit. Bojis sa, ako to zoberie? Nie si jedina osoba na svete a on nie je z cukru. Zoberie to ako normalny clovek. Mna osobne by tvoj postoj urazal, ak by som bola na jeho mieste. Tak mu povedz pravdu a prestan ho vodit za nos. Ma pravo venovat cas, energiu a priatelstvo niekomu, kto mu to bude opatovat.

Preco toho druheho boli, ked ho nelubi ten, koho lubi on? Ty lubis svju mamu, ze? Predstav si, ze tvoja mama by namiesto teba lubila uplne ine dievca. A o teba by nestala. Ako by si sa citila? Je na zasmiatie, ze nevidis rozdiel medzi rozumovym rozhodovanim a citmi. City nekontrolujes predsa. Milujes nie preto, lebo to logicky vyplyva zo skutocnosti a jednoducho sa rozhodnes stlacit tlacidlo "Laska ON". A ked na teba tvoj objekt kasle, tak stlacis "Laska OFF". Ale v tvojom veku uz musis predsa rozumiet, co su city, aj ked by si este ziadny vztah za sebou nemala, chapat city dokazu uz aj starsie deti a pubertaci a nie dospela zena. Zivot je plny neopatovanych citov. Musis sa naucit hovorit ludom, ze z tvojej strany je to inak ako z ich strany. Inak ublizis vela ludom.

adr1a.

To pochopis az ked to sama zazijes prezijes a pocitis na vlastnej kozi, ked ty budes niekoho nesmierne neskonale milovat lubit a on teba nie. Ci si dokazes potom rozkazat a zmierit sa s tym) nic ine ti ani neostane, no uz budes vediet, chapat. Lebo to prezijes precitis prebolis vytrpis do kazdej hlbky svojho tela bunky podstaty JA