Dobry vecer.
pred 2 tyzdnami som si natiahla sval kusok nad clenkom, prve dni to bolo takmer bezbolestne, mala som tam len modrinu. O par dni som k tomu ochorela (chripka) a vsetko sa zhorsilo. zacalo to viac boliet, opuchlo a mala som permanentne zvysenu teplotu. lekar mi velmi nepomohol, dal mi ortezu a naordinoval obmedzenie sportovych aktivit. chripku som nejak vylezala, ale ten sval ma boli kazdym dnom viac a striedavo opucha a odpucha. zacinam byt celkom zufala a neviem co dalej este skusit aby sa to aspon nezhorsovalo.
dakujem za rady.
Natiahnutý sval
Ak si si to natiahla moc, môže sa to hojiť aj mesiac, dva...a ako tu už bolo spomenuté - nohu namáhať minimálne,natierať, môžeš začať brať aj klbovú výživu pomôže aj pri regenerácii svalu....
osobne by som vyhľadal na tvojom mieste odbornú pomoc, nemyslím tým klasického lekára ale športového lekára, najlepšie ti pri takomto niečom poradí. Ja som mal natrhnutý prsný sval z hokeja a pomohli mi veľmi obklady užíval som glutamín na regeneráciu svalu a kľud, dodržiavať pitný režim a ten sval zaťažovať úplne minimálne je to otravné a bolestivé ale treba vydržať, vyskúšaj ešte flektor masť aj prášok proti bolesti tiež mi vcelku pomohol.