Mam 20 rokov, som stale panna a este som nebola na gynekogickej prehliadke. Problemy s menstruaciou nemam ani nic ziadne zapaly a pod. Myslite ze by som tam mala aj tak ist? Existuje nieaka hranica dokedy sa musi zena zaevidovat?
Mam 20 a este som nebola u gynekologa
Mamografia sa robí len nad 40 rokov. 20 ročná nemusí ísť na gynekológiu len ak by mala problémy.
ak nemáš problémy, tak nemáš dôvod, hoci sa odporúča aspoň preventívka...ale ak si panna,tak ani cez konečník ťa vyšetrovať nemusí. Spraví mamografiu, nech zistí, či je všetko, ako má byť a tiež sono maternice tak, že ti natrie na bruško trocha gélu a prejde to tým zariadením, ktoré môžeš vidieť aj vo filmoch, keď pozerajú na to, ako sa vyvíja plod v brušku budúcej mamky ;)
Nie je sa čoho obávať, len možno toho pocitu hanby pri prehliadke prsníkov. A keď budeš nejakého hľadať, tak si pýtaj referencie od jeho pacientiek, resp. hľadaj na nete ;)
žiadna hranica na zaregistrovanie neexistuje...je to na tebe, pokiaľ nemáš žiadne problémy tak by som asi počkala...vyšetrovať ťa klasicky ani nemôže, takže ani citológiu robiť nebude....pokiaľ by si ale chcela ísť, povedz pred vyšetrením že si panna...ale pokiaľ máš problém tak treba ísť, vyšetrí ťa cez konečník...
Zatiaľ tam nemusíš ísť vôbec. Hranica neexistuje žiadna, takže je to na Tebe.
Drvivá väčšina gynekológov odporúča absolvovať prvú prehliadku ak začneš pohlavne žiť, alebo ak máš problémy ale ešte si pohlavný styk nemala.
Mám PRESNE rovnaký stav ako ty a tiež by som bola zvedavá, či tam treba ísť. Ale ja by som išla jedine k žene, aj keby so mnou zaobchádzala horšie, neviem si predstaviť, že by som mala rozkročiť nohy pred nejakým cudzím chlapom, už len tá predstava je hrozná :(