Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mozem mat Cysticku fibrozu? Otazka Na Rng,

Príspevok v téme: Mozem mat Cysticku fibrozu? Otazka Na Rng,
Jacki

Ahoj RNG chcem ta poprosit o radu,Pred dvomi tyzdnami som zacala mat nadchu a velmi suchy drazdivy kasel.velmi ma skriabalo v hrdle vo dne v noci v praci to uz bolo neznesitelne kaslala som dnom i nocou,Isla som na druhy den k obvod,lekarke a ta povedala.ze mam virozu.Dala mi na ten kasel Ditustat.a povedala,ze ak sa mi to nezlepsi nech pridem znova.ze mi nasadi ATB.A po tyzdni aj tak bolo kasel mi neustupil ,neustale ma velmi skriabe v krku vo dne v noci az tak.ze ma uz napina na zvracanie.Vcera som isla k obvod,lekarke znova nakolko mam neusiale velmi velmi suchy kasel a velmi ma skriabe v hrdle uz aj obcas citim,ako keby sa mi chcel odtrhnut hlien no nejde mi vôbec nic vykaslat.Celu noc mam zachvaty kasla aj cez den idem sa az pozvracat tak ma zadusa.Lekarka mi brala vcera odber krvi na chlamidie a ine,Povedala mi.ze ak sa z krvi nic nezisti,tak ma posle na plucne, Velmi sa bojim nakolko ma velmi dusi ci to nebude cysticka fibroza som sa docitala,ze jednym z priznakov cyst.fibroz.je dusivy kasel.Myslis RNG,ze mozem mat cyst.fib.?Velmi sa toho bojim.Dakujem za radu.

Biela.Kobra

Dusivý kašeľ je jedným z príznakov mnohých ďalších ochorení, dokonca aj dusivého kašľa (diagnóza: Kašeľ). Nerob paniku a počkaj na výsledky, najpravdepodobnejšie je, že máš nejakú baktériu. Ešte to môže byť aj alergia na čosi sezónne. Na vykašliavanie si zatiaľ var čaj z prvosienky jarnej alebo fialky poľnej.

sadP

Ved pozri jeho forum, odisiel do dochodku.
Aj na forum prestal pisat a dokonca ho uzamkli, co je non-sense, ved tam bola komunita ludi, co si mohla radit dalej.

cogito

Ahoj,
môžeš mať cystickú fibrózu, ale je to nepravdepodobné z toho čo popisuješ ... cystická fibróza je dedičné ochorenie (prípadne by si musela zdediť od oboch rodičov mutovaný gén). Avšak je časté, že pri viróze alebo bakteriálnej infekcii Ťa kašeľ môže trápiť dlhšie ... najmä ak sa niečo pri liečbe zanedbá alebo ak sa pacient dostatočne neprelieči.

Kýčera

Nie, cystickú fibrózu nemáš! Môžeš mať chlamýdie, čierny kašeľ, alergiu, zápal DC. Prestaň sa báť a počkaj si na výsledky.

Jaja15

Je to viróza, ja som to chytila pri čakaní u doktorky...ATB ti ale nezaberú...teda vyskúšaj ale je to ako nádcha bez lekára týždeň, s lekárom za 7 dní....u mňa ten kašel trval skoro 3 týždne...kúp si Strepsils, dávaj si aj tuhé cukríky, cibulový čaj, každý deň na chlebe cibulu a cesnek....kúp si Solmukol 200(sáčky)- piť 2-3x denne....zriedi ti to hlieny...ak sa už začnú odtrhať, stačí ak si to dáš denne 1-2x, lebo tým že sa ti začne odthať ťa bude aj dráždiť na kašel...veľa veľa piť....posledný Solmukol vypi pred 17-tou hodinou....kašel sa zhorší vždy večer, ak pôjdeš spať daj si 2 podušky aby si bola v pololahu....