Má učiteľ právo nadržiavať ostatním žiakom?Že im napr. nedá poznámku a mne dá? Alebo len tak bezdôvodne povedať žiakom nech sa postavia keď sa postavili pred 5 sekundamy?
Práva učiteľov
Poviem moj pribeh. Syn si zabudol vypnut mobil a zazvonil mu na hodine. Kto z vas co toto cita je 100% a vsetko dodrziava a nic nikdy nezabudne, tomu gratulujem k vynimocnosti! No a ucitelka mu ho zhabala. Ja som isiel pre neho zo skoly a nemohol som sa mu dovolat, ze kde sa stretneme. Trvalo hodinu kym sme sa stretli. Povedal mi co sa stalo. Riadne som mu vynadal a este v zlosti som volal na policiu, ze doslo k lupezi mobilu a ze mam pachatela, nech pridu. Najprv nechapali policajti, potom ucitelka a ani riaditel skoly. Skolsky poriadok nesmie odporovat zakonu a nasilne odobratie veci je lupez za co hrozi 12 rokov basy! Policajti to uznali, ucitelka sa rozplakala a riaditel ma zacal upenlivo prosit, nech nepodavam trestne oznamenie... Odvtedy uz cudzi majetok nikdy nezobrali, lebo Ustava hovori o nedotknutelnosti majetku. Asi takto funguje pravne povedomie vysokoskolsky vzdelanych pedagogov. Zneuzivaju svoje postavenie a potom sa cuduju, ze ich v strajkoch nik masivne nepodpori.
Mna by zaujimalo znenie tej poznamky, dovod) ze zaco si to schytal?)) Bez vetra vanku sa totiz ani listok nepohne. Treba byt objektivnym.
A vacsina dnesnych deti su des) no kazde dieta je len vizitkou svojich rodicov (cim menej casu na nich rodicia maju tym si to vacsmi kompenzuju vylievaju "frustraciu zlost zakomplexovanost ai" na ucitelov ai kt.sa napr ich deckam venuju ucia vyxovavaju). Dnes ma takmer kazdy blbec deti. Na vodicak ai treba papiere skusky, istu sposobilost (alebo aj peniaze na auto) a deti moze mat hoc kto a potom to aj tak vyzera. Ale zas treba reprodukovat nove prac.sily))
Tak ako by mal ucitel sa spravat profesionalne, nenadrziavat, nezasadat si na ziakoch, vediet pochopit ziaka, teda byt empaticky, tak by aj ziak by mal trochu respektovat ucitela. V dnesnej dobe sa postavit pred tabulu pred 30 pubertalnych deciek je celkom makacka. To co si dnes deti dovoluju kedysi naozaj nebolo. A co by deti! Este vacsi problem su ich rodicia, ktori su tak uzkostlivi na svoje deti, ze kazdu horsiu znamku idu riesit do skoly. Tie deti sa vzdy len ohanaju len nejakymi pravami..a povinnosti? Povinnost naucit sa aby otec/mama nemuseli prist do skoly za nich orodovat?
Ano v zivote som mala skusenosti s kopec zakomplexovanymi ucitelmi, lenze zial niekedy ti zakomplexovanci sa najdu aj v radoch ziakov..a castokrat ucitelia su predmetom sikany..
Ak ti da ucitel poznamku, musi to aj zdôvodnit. Ak na to nema relevantny dôvod, potom by som to riesila. Postavit by sa mali ziaci na zaciatku ako ucitel vojde do triedy..ak vas nuti postavit sa zase, tak je to zase len kreten, ale pre pokoj duse by som hrdost nechala bokom a postavila sa...
Usmievaj sa naho, počuvaj čo hovori,ako dobry student.To zaberie.Aj ked to nie je ono bud mila.
škola a práva - neverending story.
tamarka78 v prvom rade by to chcelo objektivne hodnotenie... ak by sa spravili testy pre cele sk centralne a bolo by to jedine znamkovanie tak by sme konecne mali spravodlivy system... ale v praxi je to naozaj tak ze nepadne nejakemu curinovi do oka a hned mas horsie znamky..
Anonyn este ma napadlo ze vytlac si skolsky poriadok a ked bude problem tak ho tam zacni studovat... ono je to fakt ze kto z koho a ber to tak ze on tam ma 30 ludi ale ty len jedneho ucitela... casom to vzda a ak mas problem len s jednym tak ta nenecha prepadnut ale znamky budes mat asi horsie