Psychosomatická bolesť - odignorovať ju?

Príspevok v téme: Psychosomatická bolesť - odignorovať ju?
psychosomatickabolest

Ahojte, trpím psychosomatickými bolesťami (silná bolesť hlavy, totálna vyčerpanosť) viem že ide o psychosomatickú bolesť..nie je žiadna lekárska príčina toho..napriek tomu nevládžem nikam chodiť len spím a ledvo fungujem.
Trvá to dlhšie obdobie...no nechcem sa preto obmedzovať.je vhodné podľa vás ísť v tomto stave na túru napr. ? Alebo žiť naplno ako keby to nebolo či radšej len spať oddychovať a nikam neísť?

Ďakujem za Vaše skúsenosti, rady, typy :)

Mesačný princ

A odkiaľ vieš, že je to naozaj len takéto niečo a nemá to príčinu inde?

Ak je to naozaj tak, tak by som sa riadil tým, čo chcem a nie tým čo by som mal. V konečnom dôsledku ti to môže pocit, že robíš niečo nasilu len zhoršiť. Čiže ak chceš spať a oddychovať tak oddychuj a až budeš chcieť ísť na túru, tak choď. Toto za teba nerozhodneme. No možno to nie je psychosomatického rázu a ty máš naozaj nejaký problém. Len dnes lekári človeka komplexne nevyšetria ( teda ako ktorí) a potom človek vlastne premýšľa čo mu vlastne je a píše na zdravie.

hľadaj príčinu svojho stavu. Či už v psychike alebo v tele. Ono všetko ovplyvňuje aj psychika a veľa zo zdravotných problémov spôsobuje práve ona. Tak by som našiel príčinu a nie riešil následok.

A ak ju nájdeš, tak sem opäť napíš. Snáď sa ti to podarí :)