Dobrý deň :* Mám menší problémik s kolienkami....posilujem 5x do týždňa,a ako barmanka v práci som vždy na nohách... :/ :( neviete poradiť nejaké produkty na mazivo,pretože ma to trápi odjakživa... a niee nevystieram nhy pri drepoch... :P :D Dakujeem veľmi pekne :)
KOlienka aau
Do jedálnička zarad ryby, vlašske orechy, jogurty, acid. mlieko, bryndzu zeleninu, špenát, brokolica a kel a chôdza alebo plávanie.
ortoped ju posle do prec, ze jej nic nie je. v lepsom pride ju posle k fyzioterapeutovi.
Dobrý deň,
kĺbová výživa je fajn, podporuje tvorbu kĺbneho maziva čím je zabezpečená regenerácia chrupavky v kĺboch, no bolesť neodstráni. Ak Vás bolia kolená, je to pravdepodobne spôsobené svalovov nerovnováhou.
Dlhodobím preťažovaním svalov vznikajú funkčné poruchy spôsobujúce bolesť. Pri drepoch sú namáhané sedacie svaly, tzv. hamstringy na zadnej strane stehna a m. quadriceps femoris na prednej. Pri poškodení týchto svalov vzniká bolesť, ktorá sa prejavuje v oblasti kolena, kde sa svaly upínajú na kosť.
Riešením ako sa zbaviť takejto bolesti je absolvovať muskulárnu terapiu, počas ktorej sa postihnuté svaly prebudujú a budú schopné opäť znášať nadmerné zaťaženie.
Prajem Vám skorý návrat k bezbolestnému tréningu.
Matej Riger, Applause Klinika pohybu
keď si poriadne naložíš a dáš poriadny hlboký drep tak ver tomu že bude ešte budeš štvornožkovať po schodoch... :D
tak jeden určite stačiť nebude :D
a ešte, by som povedal, že radšej 1 poriadny hlboký drep s ťažkou váhou ako 30 ľahkých a odfláknutých...
No nie je tak podstatné či prepínaš nohy ale či robíš tie drepy dostatočne hlboké.. Skús ťažšiu váhu a drep čo najhlbší mne to na kolená dosť pomohlo, ťažké a hlboké drepy... Ale ťažko povedať, môže byť aj to, že ich proste moc prepaľuješ, z prípravkov na kĺby sa mi osvedčil alavis odporučil mi to môj športový lekár :D je to určené pre kone a je to nechutné ale na kĺby to zaberá asi najviac zo všetkého čo som doteraz skúsil.