Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolest v krížoch a v nohách

Príspevok v téme: Bolest v krížoch a v nohách
Mole

Ahojte, ked som mala 12 bola mi zistená skolióza, chodila na som rehabilitácie atd ale po case som prestala a uz som ziadne problémy s chrbtom nemala.Teraz mam 18 a asi pred troma mesiacmi ma začalo boliet v krížoch ale neriešila som to lebo lebo som si myslela ze ma iba seklo a prejde to, ale po mesiaci to stale neprechádzalo a bolest mi začala vystrelovat asi do Poľky pravého stehna, bolelo to najviac pri kaslani a smiechu tak som začala googlit a vsade bolo napisane ze to su príznaky vyskocenej platničky tak som sa zlakla a isla som k lekárke, ta mi naordinovali infuzky na ktore som chodila jeden tyzden kazdy den, hned to nezabralo tak som myslela ze to zaberie neskor ale nic, tak som isla znovu ze to neprestáva a poslali ma na rengen, na snímok som cakala 2tyzdne akoze nechapem.. Tam mi doktorka povedala ze nic vazne iba skolióza ze musim cvicit.. Snímok som nevidela. Teraz tou bolesťou trpim uz tri mesiace..skoro 4 a uz ma z toho bolia obidve nohy, mam ich neskutocne slabé. A pri kaslani to strasne boli. Je toto normalne pri skolioze? Alebo tym doktorom uz sibe naozaj a nechce sa im riesit ma? Preco mi nechceli ukazat ani snímok? Nerozumiem tomu ze mi nikto tak dlho nemoze normalne pomoct, som uz zúfalá preto dufam ze mi niekto aspon sem napíše normalne riesenie na moj problem, neverim ze je to iba skolióza. Dakujem pekne

Mole

Dakujem ! Ale mohli by ste mi este poradiť ako presne sa mam liečiť prosim? Doktori mi ziadnu liečbu nenaordinovali takze vobec neviem, cvičím kazdy den ale neviem ci to staci niekedy ma to dokonca aj viac boli. Velmi by ste mi pomohli ak by ste mi poradili s liečbou alebo k akému doktorovi by som mala ist.

MatejR

Dobrý deň,

Príčinou Vašich problémov nie je skolióza.
Bolesť u Vás spôsobuje svalová nerovnováha, teda oslabené a skrátené svaly.
V prípade bolesti v driekovej časti chrbtice je to s najväčšou pravdepodobnosťou skrátený ohýbač bedra (m. iliopsoas), štvorcový sval bedrový (m. quadratus lumborum) a preťažené vzpriamovače trupu, uložené pozdĺž chrbtice. V kontraste sú práve oslabené svaly a to sedacie svaly (predovšetkým m. gluteus maximus), brušné svaly (m. transversus abdominis, m. rectus
abdominis...) a panvové dno (diaphragma pelvis). Táto nerovnováha spôsobuje nesprávne postavenie panvy čím dochádza k neprirodzenému zakriveniu chrbtice a vyvoláva bolesti prejavujúce sa v oblasti drieku s vyžarovaním do dolných končatín.
Jediným účinným riešením je odborná terapia pri ktorej sa postihnuté svaly prebudujú a obnoví sa ich funkčnosť. Po absolvovaní terapie sa obnoví pohyblivosť, panva sa vráti na správne miesto a bolesti sa stratia.
Prajem skoré uzdravenie.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu