Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Choroba bez príznakov?

Príspevok v téme: Choroba bez príznakov?
MaeK

Zdravím, chcem sa spýtať či nemá niekto skúsenosti s tým, že by prekonal ochorenie bez toho aby o tom vedel..?
Totiž už dlhšie mám zdravotné problémy, a po návšteve infektologičky mi vyšli výsledky asi také, že všetky protilátky vírusov (typ IgG) ako EBV (VCA aj EBNA), VZV, CMV a dokonca hepatitída B sú zvýšené.
Vraj tieto výsledky odpovedajú prekonaniu mononukleózy pred cca 5-6 mesiacmi, ale kedže už viac ako 8 mesiacov som v liečbe, možem povedať, že som mononukleózu nemala.
Tiež veľmi vysoké hodnoty protilátok VZV a HSV, ale ani žiadny herpes som nikdy nemala, dokonca ani moja matka si na to nespomína. A ovčie kiahne len tzv. podprahové.
A k tej hepatitíde B, vraj po očkovaní sú zvýšené, len by som rada vedela či to platí aj keď som bola o očkovaná asi pred 15 rokmi?

Samotná pani doktorka usúdila, že tie výsledky sú "také všelijaké" a divné a preto budeme testy opakovať.
Nechcem robiť z komára somára, ale trochu ma to vydesilo, keď aj doktorka bola prekvapená čo mi vyšlo.

Kýčera

Ale áno, mohla si. Vtedy, ak si mala ľahšiu formu ochorenia. Týka sa to hlavne infekčných chorôb. Stačí krátky pobyt v nemocnici a máš protilátky proti CMV. Chyba mohla nastať aj v labáku. Niekedy testy sú falošne negatívne alebo falošne pozitívne. A tak je na mieste to, čo Ti lekárka povedala - opakovanie testov!