Medicína

Verča_00

Ja tiež o rok končím medicínu a chodila som na gymnázium na Poštovej ul.. a môžem povedať len toľko, že neľutujem. Nemyslím, že by bolo také potrebné ísť na bilinguálne gymnázium, predsa mne aj na naše gymnázium dalo to, čo mi na medicíne treba.
Cudzie jazyky na medicíne máš, keď chce, môže sa vzdelávať ďalej, ale ak sa chce sa medicínu dostať, tak jednoznačne chémia a biológia, na cudzí jazyk sa môže zatiaľ vykašľať.

PostovaNIE!

Ahoj, z vlastnej skusenosti (som medik, čoskoro končím), možem povedať, že postovu rozhodne nie.

A nesuhlasim s nazorom podomnou.

JEDNOZNACNE BILINGUALNE GYMNAZIUM ! alebo aspon take s rozsireným vyucovanim ďalšieho cudzieho jazyka (english nepocitam, to musis vediet).

Dnešná medicina je o niecom uplne inom nez kedysi, a mnohi gymnazisti netusia čo to je. Zaleží či budes chciet byt len daky doktor v Borčiciach alebo budeš chcieť robiť špičkovú medicinu a vedu zároveň.

Preto ti sú potrebné tie jazyky. Aké su naj? Nemčina zatiaľ top, ale ujde aj francužština, či nejaký severský jazyk.

Druha vec je, že byt doktorom v československom priestore nie je žiadna sranda. Prestíž žiadna, pacienti ti nedoprajú ani nové ponožky, nadriadení na teba se*u z vysoka, pravne postihy su už pomaly ale isto na vzostupe a cena prace? SMIESNA !!! Nehovoriac o tvojom ďalšom vzdelávaní v obore - tj postgraduálnom - aby si sa stal doktorom vo svojom vysnívanom obore. To je v tom taký hokej, že ešte sa čudujeme, že nám ich v rámci EU uznávajú....

No takže záverom lebo už som odbočil, jednoznane odporúčam takú školu, kde budeš mať možnosť VYRAZNE DOBRE !!! si osvojiť ďalši cudzí jazyk (vravím na základe skúseností od spolužiakov, viem sa s nimi porovnať a tí čo na bili chodili su uplne inde).

Takže nepočuvaj toho podomnou.

Poštová rozhodne nie, nič moc. Na prijmačky sa musiš aj tak sam naučiť a pochopiť, ak nepochopíš nájdeš si doučko. Na také somariny nehlad, tie gymnázia sú plus minus rovnaké. Ale pamätaj, rozhoduje znalosť cudzieho jazyka (až teraz plne rozumiem slovám mojich bývalých lektorov)

nach Deutschland !