Ahojte, neuzivam ziadnu antikoncepsciu a stala sa nam s priatelom nehoda, trosku neskor vybral a zrobil sa trochu do mna. SIce sme spolu uz dlho ale este taky rocik by sme pockali s babatkom. ZObrala som si tabletku po hned par hodin po styku. Preslo uz 6 dni ale este stale sa mi nedostavila menstruacia. Myslite si ze tabletka nezabrala alebo je normalne ze menstruacia pride az neskor? Vacsinou mam nepravidelny cyklus a meska mi dost casto tak si to ani velmi neviem odkontrolovat. Lebo povodne som uz mala mat menstruaciu v den styku ale nemala som. Dakujem za rady :)
Tabletka PO
Tableta, ktoru si uzila, sposobuje krvacanie variabline u kazdej pacientky individualne. Menstruacia by mala nastat nornmalne, ale moze sa oneskorit o par dni. Tableta je na baze hormonov, preto moze rozhadzat cyklus. Ak sa ale krvacanie este nedostavilo,alebo sa nedostavi v pruiebehu dalsieho tyzdna, v ziadnom pripade neuzivajte druhu tabletu, urobte si test a navstivte gynnekologa.
MS! toto uplne nikoho nezaujma...
To, že tabletka "deň po" usmrcuje počatú ľudskú bytosť, je faktom všeobecne známym a nikým nespochybňovaným. Názory nemeckých lekárov: "Tabletka ´deň po´ zabraňuje ovulácii alebo ju spomaľuje, takže nemôže dôjsť k oplodneniu. Ak však k oplodneniu už došlo, znemožňuje usadenie v maternici", čiže spôsobuje smrť malého človeka (Medizin und Ideologie, č. 02/14).
V tabletke "deň po" sú použité podobné substancie ako pri farmakologickom potrate. Inými slovami, je to interupčný prostriedok typu "urob si sám" a jeho použitie vedie k rovnakým psychickým problémom ako interupcia.
Prof. J. Lejeune, vedúci Katedry genetiky na Descartovej univerzite v Paríži, jednoznačne povedal: Vďaka neobyčajnému pokroku techniky sme vtrhli do súkromného života plodu. Prijatie faktu, že po oplodnení vznikol nový ľudský život, už nie je otázkou príklonu alebo názoru. Ľudská prirodzenosť tejto bytosti od chvíle počatia až do staroby nie je metafyzickým tvrdením, s ktorým možno polemizovať, ale obyčajným experimentálnym faktom.
Preto neužívajte tabletku po.
Tieto tabletky zvyknú narúšať menštruačný cyklus, takže je to normálne.
Inak určite máš mobil, odporúčam ti nahrať si do neho appku na sledovanie a výpočet cyklu, ušetríš si kopu stresov.