Malé hrčky na päte

Príspevok v téme: Malé hrčky na päte
Marek_

Ahojte. Neviem či ide o nejaké tie lymfatické uzliny alebo čo. No na päte z vnútornej a zadnej strany nohy sa mi objavilo dosť hrčiek, 1-2 výrazné, a potom nejaké drobnejšie menej výrazné ktoré horšie vidno. Na jednej aj druhej päte.Vidno ich skôr len keď pätu zaťažím, teda keď sa postavím napr. Hrčky sa dajú zatlačiť, bez nejakej bolesti, trčia asi 2mm. Akurát dnes som si všimol že jedna noha má pri stúpaní v tej oblasti boli, také jemné pichania tam pociťujem, bol som celý deň na nohách, teraz to už nerobí. Neviem kedy mi to vzniklo, keďže som si to všimol len náhodou nedávno.
Nejaké tipy čo to? Snáď len nie vyrezať všetko :D

Dawe

Ahojte, bol som u kožného lekára. NEMUSITE SA BÁŤ :) Tieto hrčky pribúdajú vekom, taktiež ich vyvoláva nevhodná obuv. Je možné ich odstrániť iba chirurgicky, v prípade ak by boli bolestivé alebo nepríjemné v topánke. Existuje aj medicinaska terminologia: piezogenne uzliky
Tieto uzliky sa objavuju prevažne pri záťaži a tlaku na pätu.
Verím, že som vám pomohol a že vám odľahlo. Prajem pekný deň :)
Dawe
P.S. skúste použiť vložku do obuvi aby sa to nezhoršilo

Dawe

Ahojte, mám presne tento istý problém, keď nemám zaťaženú nohu ani ich nevidno, pokiaľ nohy zaťažím tak áno. Myslím si že je to spojené s dlhodobým používaním zlej obuvi. Skočím k lekárovi pre istotu v piatok a napíšem vám sem verdikt aby ste vedeli či máte stresovať alebo nie:D Nebolí to a mám to na oboch nohách.

Anna-Lille

Marek,už Ste zistil o čo ide? Aj ja som si to nedávno objavila na päte a nikde som sa nedozvedela čo to je! Môže mi niekto pomôcť,dosť ma to znervózňuje!

Marek_

Ahojte, zatiaľ som sa nedozvedel nič viac než to čo tu napísali ľudia :) Takže nič nebezpečné? no ja som tam fakt cítil pri chôdzi a bolo to celkom nepríjemné, a nepatrím medzi ľudí čo mávnu rukou a zmieria sa s takým niečim :) nemá to tam čo robiť. Poslednú dobu som sa tomu vôbec nevenoval nejak nie je priestor, ale až niečo zistím dám tu vedieť.

001

Ahojte,
neviem presne čo to je ale lymfatické uzliny to nie sú ,pretože na päte sa žiadne nenachádzajú. Možno je to iba zhluk tukového alebo nejaké tkaniva.