Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sucho v ustach a nose, zapach z ust

Príspevok v téme: Sucho v ustach a nose, zapach z ust
Luckazvýchodu

Ahojte,
už dlhšie sa trápim so suchom v ústach a s tým spojeným nepríjemným zápachom, občas sa pridá aj kovová chuť. Išla som s tým za lekárkou, nasledovali všelijaké vyšetrenia a nič sa nezistilo, žiadna cukrovka, zuby v poriadku, slinné žlazy v poriadku, krvné testy v poriadku, tekutín vypijem dostatok (3-5l denne). V poslednej dobe sa pridružil už aj suchý nos s chrastami. Moja doktorka povedala, že ona nemá poňatia, čo to môže byť. Samozrejme žuvačky nepomáhajú, ani spreje, pasty, vody, cukríky, proste nič.
Nemáte s tým niekto skúsenosť? Čítala som o kandidóze, ktorá sa celkom podobá

Ďakujem za každú radu.

koller

Ja by som sa tiež prikláňal k nejakému súkromnému stredisku, kde by ťa za jeden deň pozreli viacerí lekári, spravili nejaké krvné testy odznova, vyšetrili poriadne a myslím, že by ti mali pomôcť viac, ako bežní lekári, títo budú mať za tie peniaze dostatočnú motiváciu. Ale bohužiaľ je to veľmi drahé a za takú kvalitnú prehliadku môžeš dať aj stovky eur, tuším v procare prehliadka maxi vyše 400 eur, ak si dobre pamätám. Ja mám ten istý problém, hnedo-biely jazyk, zápach z úst, u mňa sú ale problémy aj so zubami, s hrdlom, problémy s kosťami, ja osobne sa chystám do labáku a chcem si dať skontrolovať tieto moderné pliagy, ako sú EBV, chlamydie, mykoplazmy, boreliozy a podobné svinstvá, síce je to drahé, ale keď ide o zdravie, tak stojí za to investovať doňho.

Možno aj tebe by som odporučil skúsiť nejaké laboratórium a poradiť sa, čo by bolo vhodné vyšetriť, lebo praktický lekári stoja za starú belu, naozaj je málo takých, čo spravia poriadne vyšetrenia a aj keby chceli, tak kvôli poisťovniam sa to poriadne ani nedá. Tie prehliadky praktických lekárov sú slabé a krvné vyšetrenia, ktoré robia, si dám hocikde spraviť za 10 eur a nemusím vysedávať v čakárni s chorými.

Luckazvýchodu

Ale ja viem, že alergická nie som, mám to potvrdené. A keby to bola alergia, tak by to bolo len prechodné obdobie, ale u mňa to trvá už vyše roka a pol. A už som naozaj z toho zúfalá :(

slovo_g

Luckazvýchodu> tu alergiu by som nevylucoval, aj ja mam podobne priznaky ked ma to chyti. Mozno je to nahoda, ale prilis sa to podoba aj mna na rovnaku reakciu aku mam zvycajne aj ja, ak si nestihnem zobrat antihistaminika. Mozno to nie je nieco klasicke, mozno macky, alebo alergia na chlad a podobne trochu pseudoalergie ... ale predsa len ...

Luckazvýchodu

Alergická nie som.

Súkromného kde nájdem? Ja som rozmýšľala aj nad nejakým komplexným vyšetrením celého tela, nech to mám všetko naraz a mám pokoj, lebo behať od jedného lekára ku druhému nie je pre mňa, hlavne kvôli práci sa to nedá.
A ďalšia vec je, že mávam aj krv v stolici, ale to asi nebude mať spolu súvis. Ja už neviem, naši lekári mi prídu lenivý a odbijú ma s tým, že veď ste mladá, to máte len v hlave, to je stresom....žiadne konkrétne riešenie.

ôôôôô

Prehliadky zadarmo u lacných lekárov aj zodpovedajú "tej cene", čiže neprinesú z pohľadu pacienta očakávaný výsledok, teda odhalenie príčiny, ktorá problém spôsoblia a jej vyriešenie. Najlepšie je ísť na prehliadku do súkromného zdravotníckeho sektora, snáď aspoň tam máš akú takú šancu, že sa ti problémy vyriešia. Už len preto, lebo si samoplatca, sa tam bude s tebou jednať na úrovni. Alebo aspoň by sa malo. Vyskúšaj a uvidíš.