Ahoj Rng☺prosim porad mi.
Som mamou 7tyzdnoveho chlapceka a mam velke obavy z ockovania mojho dietatka.Ja sama nechodim na ockovania a nechcem ockovat ani maleho ale zijem v SR kde je to potrebne...vedel by si mi poradit ako sa tomu vyhnut?dakujem
Ockovanie
ja som tiez nepisala o umrtnosti pri porode, ale o umrtnosti novorodencov, kedze s TBC sa ockuju uz 4. dnove deti. Umrtnost z cerstveho vzduchu? Si robis prdel? Zaujimave ze najviac umrti je na osadach, kde to vyzera presne ako pocas vojny, cize zla zivotosprava, slaba vyziva deti, rodic nedokaze zachytit prvotnu infekciu, ktora sa komplikuje, hygiena tiez nula bodov.. Ze ockovanie zabera na kazde tretie dieta? To je na zaplakanie nemyslis? Keby sa prestalo ockovat, umrtnost je rovnaka tomu ver. Choroby vymizli same od seba, zvysujucou sa zivotnou urovnou, je to prirodzena evolucia..
/gloria/ ja hovorim o detskej umrtnosti a nie o umrtnosti pri porode...
a ockovanie nieje 100% kludne ta mozu zaockovat a ty tu chorobu dostanes ... ide o to ze ju nedostane kazdy treti ale len jeden z 10 000 a o to pri ockovani ide... a jasne ze su aj umrtia z ockovania to nikdo nepopiera ale nie v takej miere ako pred ockovanim z cerstveho vduchu
velka umrtnost deti bolo sposobene ich podvyzivou, vojnove a povojnove obdobie, hladomor, zla hygiena, rodilo sa doma vo velmi zlych hygienickych podmienkach, zdravotna starostlivot bola tiez miziva, chybali antibiotika, atd... napriklad cholera- mor vymizli aj bez ockovania, zaujimave ze? Zaujimave ze moj maly je ockovany na cierny kasel, no pri kazdom kasli mu lekarka robi testy na cierny kasel, lebo zevraj ockovanie nemuselo byt ucinne, toto je absurdita pre mna.
LenkaMatusakova ja ti odporucam pogooglit a zistit kolko deti umrelo do veku 7 rokov pred tym ako sa zacalo ockovat....aj keby vsetky umrtia deti boli sposobene ockovanim tak je to stale velmi velmi dobry deal...
ja s tebou uplne suhlasim Lenka, ja som maleho dala ockovat len dvakrat a MMR a vsetko ostatne co nasledovalo potom uz nie, takze je tam premlcacia doba dva roky, kedze uz ma sedem, nemozu ma ani pokutovat, okrem toho mi detska lekarka povedala, ze ona ma nenahlasi uradom a ona suhlasi s tym, ze by sa mamicky mali same rozhodovat ci ockovat, alebo nie, ako je to v inych vyspelych krajinach a nie vyhrazat sa a sirit starch. Moje dieta je zdravsie ako zaockovane deti. Samotna detska mi povedala ze odkedy je toto celoplosne ockovanie, lebo vsak povinne vakciny stale pribudaju, chorych deti v ambulancii neubudlo, skor naopak. Musim este dodat, ze maly velmi zle znasal ockovanie, mal 40-ky horucky, triasku, uplne mu to rozhodilo rezim, preto uz nikdy viac! Nasa susedka mala problem po TBC ockovani, bola vsak male babatko, novorodenec, navreli jej uzliny, museli jej ich vyoperovat a dostavala antibiotika na tuberkulozu, takze asi take "bezpecne" su tie vakciny. Preco zrusili TBC? Prave preto ze vedl. ucinky prevysovali benefit.
Dakujem teda za odpovede.
A mrzi ma ze Rng je chory a uz nebude na fore.
Vo vyspelej krajine ockuju deti od 1roku zivota,ked uz ma vytvorenu ako tak imunitu.Umrtia su ale su tak zadupane,ze o nich nevieme.Nedavno umrelo kamaratovi 3mesacne dietatko na zlyhanie srdca prave po odckovani.Ini by ma ukamenovali ale kde je pravda sa nikdy nedozvieme.Tak ako aj zidia si mysleli ze idu na dezinfekciu a skoncily v plyne.Proste stale existuju ludia,ktori nepozeraju na cloveka a ludstvo ako take ale na majetok a peniaze,ktore su v obrovskom kolotoci so zdravotnictvom.Nemusite so mnou suhlasit.Niesom vedec ale proste mam pochybnosti.Dakujem
Voľakedy boli očkovacie látky každá zvlášť. Bolo to oveľa lepšie ako keď je teraz nejaká supervakcína, proti 5 ochoreniam naraz a môže často malinkému organizmu ublížiť.
No aj na kiahne alebo osýpky môže človek umrieť.
Ja by som dal dieťa očkovať proti tomu, čo je dôležité. určite nie proti chrípke. Ale proti takýmto ochoreniam určite hej.
nerozumiem ľuďom, ktorí ohrozujú celú spoločnosť tým, že sa zaočkovať nedajú....
netreba ono su pripady kde to preukazatelne bolo ockovanie.. akurat ze benefity riadne prevazuju nad rizikami ... to ze tam mozno obcas su aj umrtia je nic oproti tomu co by bolo ak by sme neockovali vobec
bohuzial nemusis dat decko ockovat... ja by som takym matkam ako ty dal potom hradit vsetky liecebne naklady...