Dobrý deň prajem.
Pred rokom sme začali vzťah s mojou už asi ex priateľkou. Bola odo mňa o skoro 5 rokov staršia, pracuje a žije sama (proste scelkovo taká samostatná osoba) , zatial čo ja stále študujem a nemám veľa vlastných prijímov.
Počas toho roku jej pomaly začínalo vadiť pár činností, ktoré mám ja vo svojom voľnom čase rád - napríklad rád sa hrávam stolové hry, rád chodím na turistiku , venujem sa geocachingu apod. Rozprával som sa o om s ňou, ale faktom ostáva to, že jej tieto veci neboli moc po vôli. Práve kvôli tomu mi dávalo najavo, že sa jej to až tak moc nepáčilo. Ja som bol veľmi zaľúbený a presával som s takýmito činnosťami, ktoré ma tešili, aby som teda mohol byť s ňou viac a prestával som sa im vyneovať. Lenže mám pocit, že som začal strácať samého seba.
Časom začala riešiť veci ako vyzerám - chcela mi zmeniť kaderníčku, chcela aby som si chodil kupovať iý druh gatí, inú mikinu, inú bundu, iný ál... ked osm mal rád nejaký seriál tak jej sa samozrejme nepáčil, ale seriály čo mala rada ona boli skvelé.
Podobne to bolo aj s vecmi ako trávim voľný čas. Viem, že sa teraz asi pousmejete, že aké sme to riešili hlúposti a áno, ja viem, že to sú maličkosti. Ale moja otázka znie... čo by ste robili, keby bolo týchto maličkostí stále viacej a viacej?
Asi pred tromi týňami m už rupli nervy a vzťah som ukončil.
Naoza j som sa cítil, že som strácal svoju osobnosť, ale na druhej strane mi občas chýba. Mal som aj stavy, keď som bol šťastný z konečne nadobudnutej voľnosti...
hm. čo by ste robili vy?
Priateľka a vela veľa maličkostí
Viacerí ti píšu celkom dobre. Vezmi si ponaučenie z toho, čo ti radia.
No ja toto čo opisuješ nepovažujem za maličkosti. Nepáčil si sa jej taký aký si bol, nebol si jej dobrý, tvoje oblečenie nebolo dobré, záľuby neboli dobré, proste nič. Sa ti len divím, že si to s ńou tak dlho vydržal. Ja by som nemohla byť s človekom, ktorý ma nemá rád takú aká som, obmedzuje ma a chce ma vo všetkom meniť.
jj treba mat vzdy na pameti ze je to len vztah ... to znamena ze je to dolezita vec ale nie ta najdolezitejsia a preto menit ine navyky je uplna blbost
ja zas vidim troska problem v tom, ze bola starsia, kedze ona uz pracuje a je samostatna a on nie. myslim si totiz, ze taketo partnera si nasla zamerne, aby si ho mohla zmamickovat na obraz svoj a prevychovat ako potrebuje. myslim, ze si rozchodom urobit spravne. naco je s tebou, ked sa jej nepaci ako vyzeras, ako sa obliekas, ake mas konicky, co pozeras? co jej na tebe vlastne na zaciatku imponovalo? okrem tvojho veku, ktory pre nu znamenal, ze si este tvarna hmota...
Staci sa na zaciatku vztahu nespravat ako debil, a jednoducho v svojich zalubach pokracovat aj napriek vztahu. Nie je problem povedat priatelke ze sice ju to nezaujima ale teba ano takze budes tu cinnost robit. Nie je nicim nezvycajne ze kazdy z partnerov ma svoje zaluby a potom sa najdu aj nejake spolocne ktore zdielaju.
To, že bola strašia, v tom problém nevidím. Problém vidím v tom, že je sebecká, že Ťa manipulovala, ovládala, chcela prerobiť na svoj obraz... Žeby toto bola príčina toho, že je doteraz sama? A neboli to maličkosti, si nemysli. Veď ste len spolu chodili, krátko. Buď rád, že to tak skoro vyplávalo na povrch. Pamätaj na to pekné, čo si vo vzťahu zažil a nepokračuj v ňom. Ono je iné, ak by Ti chcela zmeniť Tvoje nesprávne nastavené myšlienkové pochody, ak byŤa chcela dostať zo závislostí... Toto však Tvoj problém nie je. Máš krásne a zmysluplné záľuby, len sa im venujuj aj naďalej. Vo vzťahu postavenom na dobrom základe sa učíte jeden od druhého, hľadáte a nachádzate kompromisy, máte aj osobnú slobodu, čas len sami pre seba... Niečo mi v tom vašom vzťahu chýba. A vôbec bol to vzťah? Tebe sa nečudujem, jej áno... Ak chceš mať plnohodnotný vzťah v budúcnosti, nesmieš hneď liezť do postele. Vzťah si musíš budovať, pomaly, od základov...
Zostat sam sebou je dolezite. Rozumne nacuvat druhym tiez.
Opytaj sa jej, preco ta chce menit ? Co ocakava, ze sta stane, keby si to spravil? Aka jej potreba sa naplni ?
Podla mna si praje nieco ine, nez jej davas. Preto to chce menit a smerovat ta.
Buchol by som do stola a povedal jej "nie", budem chodit do lesa bla bla. Su veci kde sa prisposobim (film, mikina) a su veci kde sa prisposobi ona, alebo ju vymenim...