Učenie sa na štátnice

Príspevok v téme: Učenie sa na štátnice
Lucka987

Ahojte, o 4 týždne ma čakajú magisterské štátnice. Mám 3 predmety po 20 otázok, každá minimálne 5 strán, polovica otázok je taká že sú rozhádzané v rôznych knihách tak si to ešte budem musieť dať dokopy.
Dajte nejaké rady, tipy ako ste sa vy učili alebo plánujete učiť, čo vám pomáhalo a podobne.
Môj problém je, že aj keď si spravím nejaký plán učenia nikdy mi to nevyjde tak ako by som chcela. Tiež sa bojím toho že tie otázky sú strašne široké (napríklad na skúške to bolo 10 rôznych otázok a teraz na štátnice to je 1 otázka) takže je ťažké si už len zapamätať čo všetko mám k tej otázke hovoriť.
Ďakujem za každú radu :)

štupel

Hlavne tomu venovať čo najviac času. Neprihlásiť sa až do skúšky na FB online a vypnúť aj telefón, keď treba. Dať si štuple do uší a nevnímať okolie. Slúchadlá s ezoterickou hudbou tiež pomôžu, ale nie každému. To je rôzne. Dosť pomáha urobiť si výcuc. Profáci určite nebudú zlí, privrú oči a nechajú už asi každého prejsť. Najväčšie sito býva v prváku. Kto to dotiahol až po koniec piateho, tomu to už dajú. Spomínaš si na maturu? To by už musel byť ozaj študent dutý a nič nevedieť, ani len jednu vetu nepovedať, aby ho vyšmarili odtiaľ.