Učenie sa na štátnice

Príspevok v téme: Učenie sa na štátnice
Lucka987

Ahojte, o 4 týždne ma čakajú magisterské štátnice. Mám 3 predmety po 20 otázok, každá minimálne 5 strán, polovica otázok je taká že sú rozhádzané v rôznych knihách tak si to ešte budem musieť dať dokopy.
Dajte nejaké rady, tipy ako ste sa vy učili alebo plánujete učiť, čo vám pomáhalo a podobne.
Môj problém je, že aj keď si spravím nejaký plán učenia nikdy mi to nevyjde tak ako by som chcela. Tiež sa bojím toho že tie otázky sú strašne široké (napríklad na skúške to bolo 10 rôznych otázok a teraz na štátnice to je 1 otázka) takže je ťažké si už len zapamätať čo všetko mám k tej otázke hovoriť.

Ďakujem za každú radu :)

ojka

klobúk dolu, ak sa dokážeš učiť 4 tt v kuse. Ja by som sa asi zcvokla a to myslím v dobrom. My sme mali na učenie max 2 tt, viac priestoru nebolo. Určite si nezabudni dať niekedy pomedzi učenie nejaký deň či večer voľno, že vypneš a oddychneš si.
Zo staršieho ročníka si nikoho nepoznala? však aj oni museli mať aspon podobné otázky/tézy ako vy. Už aj to by ti pomohlo, keby si ich mala vypracované a možnože by si si ich len upravila.
A ešte jedna rada. Určite sa neuč ku každej otázke všetko za každú cenu. Ked si vytiahneš otázku, je podstatné, aby si k nej aspon niečo povedala,.... nie všetko za každú cenu. Radšej ku každej otázke sa niečo zhruba naučiť ako keby si nemala k nejakej nič vedieť. Ak budeš mať dostatok času, tak sa samozrejme k otázkam vráť a hlbšie sa ich nauč.
Veľa šťastia prajem :-)

ewelin2828

tak ja by som si v prvom rade asi spracovala tézy, a potom sa začala postupne učiť...
a máš 3 okruhy, tak asi by som neskákala z okruhu do okruhu,ale najskôr jeden, druhý a potom tretí...aspoň ja som sa takto učila....a tie 4 týždne sú tak akurát na prípravu si myslím....teda ak si celé štúdium neflákala, tak isto si voľačo pamätáš a teraz si to už len "oprášiš" a pôjde to oveľa ľahšie a rýchlejšie, držím palce ;)