Hluk od susedov

Príspevok v téme: Hluk od susedov
ruža6

Pekný večer prajem. Mám problém so susedmi a vás prosím o názor. Naši susedia pred dvomi mesiacmi asi nejako prerábali byt a od tej doby od nich počuť silné búchanie, alebo by som povedala, že rany. Steny sú v bytoch duté,teda vo vnútri panelu nič nie je a decká od rána do večera stále trieskajú, nám sa trasú steny a u nás sa to dosť ozýva. Určite tam kopú do lopty, lebo niekedy keď kopnú, tak vyletí z dverí kľúčik alebo kľučka a tiež stále trieskajú myslím, že s otváracou postelou. Tou keď tresknú, tak sa nám trasie celý byt ako pri zemetrasení. Prosím vás o názor, vám by to búchanie vadilo alebo nie, pretože muž je kľudný, ten nehovorí nič, syn keď príde z práce,dá si sluchátka a hraje hry na pc a počúva hudbu, ale ja som na inv.dôchodku kvôli depresiám a už som s nervami v koncoch.A nechápem, že nikomu to nevadí, len mne a že ma to tak veľmi vytáča, hlavne keď vidím, ako psík stále behá a bojí sa. Vadilo by vám to alebo som naozaj ja taký nervák z tých depresií. Ďakujem za názor.

ANGEL-DEMON

no ja mam našťastie dobrých susedov... aj ked občas teta na do mnou si hrkne... tak jej šibká... pár dní dozadu som si ľahla, že idem spať, bolo už po 23hodine... ráno vstávam do práce... a teta nado mnou sa rozhodla klepať rezne..či čo... :-D

zuzi74

Este som vam chcela napisat, aby ste nepodcenovali psychiku. Moja mama bola velmi kludna osoba, ziadne depresie, ale jej to zacalo doslova zo susedov psychicky hrabat. Vyslovene ich uz sledovala ci su doma, ci maju auta na parkovisku, cakala kedy co buchne, uz nedokazala ani pokojne zaspat, pretoze nie raz prisli s buchotom aj v noci. Ja som nie raz isla nevyspata do prace. Zavcasu rano vrzgali stolom, stolickami, hoci tvrdili, ze ich maju podlepene. Jednoducho robili uz schvalnosti. A bolo ich ovela viac. Mama sa na pol roka odstahovala, lebo to uz psychicky nezvladala a vtedy sme zacali prerabat stropy.
Myslim, ze by bolo nanajvys potrebne, aby zasiahol manzel a porozpraval sa so susedmi. Moj otec to dost dlho ignoroval, az to zaslo tam kam to zaslo. Ale nastastie nakoniec dobre dopadlo.

zuzi74

To by teda vadilo aj mne. Mame tiez neohladuplnych susedov nad nami a museli sme to riesit znizovanim stropov v celom byte. Matka z toho salela, kedze bola cely den doma ako dochodkyna a pes behal z izby do izby a od strachu sa triasol, takze podobny problem, akurat ze deti to neboli ale dospeli ludia, ktori nemaju rozum a nepomohol ani rozhovor, ani dve sedenia na mestskom urade. Nepriznali si chybu, hoci ich poculi aj ini susedia a predseda spolocenstva tiez potvrdil, ze su problemovi.

Mesačný princ

Daj si odhlučniť byt a máš po probléme. Myslím, že 10cm polystyrén by mohol pomôcť. A ak na to nemáš tak s tým nič nespravíš.

Zvykaj si na život v paneláku.

Prezyvka055

Co sa tyka prerabania tak pochybujem ze im schvalil stavebny urad alebo bytove druzstvo prerabanie od 6:45. Rieste cez urady, policiu a pravnikov. Mozno ani stavebne povolenie nemaju a budu musiet platit pokuhu. HAHA

No a ktym detom, tak to tazko riesit pokial to nie je v dobe nocneho kludu, co predpokladam ze nie je. Najlepsie je bud s odbornikom, odizolovat zvukove mosty podlahy podhlady steny.
Alebo potom lacnejsie riesenie, pustite si na plne "gule" nejaku epicku hudbu cez nejake poriadne repraky. Odporucam napriklad Two Steps from Hell. Najdete na youtube :).

Bubliii

Dobrý deň, mne by to tiež vadilo. Naši susedia prerábajú nad nami už 2 mesiace a posledný týždeň začínajú práce cca od 6:45 ráno, hlavne vŕtanie. To považujem za dosť bezohľadné. Nehovoriac o tom, že keď niečo padne na plávajúcu podlahu, tak to počuť aj o tri poschodia nižšie.
Každopádne tu na fóre sa nič nevyrieši. Niekedy poobede, podvečer, vyberte sa za nimi, predstavte sa a slušne povedzte, čo vás ruší a skúste sa dohodnúť na kompromisoch. Vonku je už pekné počasie, deti sa môžu s loptou hrať tam a nie v paneláku. Alebo sa dohodnite, že napr. po 20:00 by ste mala rada svoj kľud a mali by teda nevhodné aktivity ak už nie prerušiť, tak aspoň stlmiť. Každý normálne zmýšľajúci človek pochopí, čo tým chcete povedať a ak má v sebe aspoň trošku slušnosti, tak sa pokúsi zachovať dobré susedské vzťahy. Ku nám sa 2 týždne po nasťahovaní prišla sťažovať spodná susedka, že buchocem s papučami (mali tvrdšiu drevenú podrážku). Keby nepovie, v živote by ma to nenapadlo. Kúpila som mäkšie papuče za pár eur a všetko je v poriadku. Takže keď sa chce, všetko sa dá...