Práca knihovníka - dá sa zvládnuť?

Príspevok v téme: Práca knihovníka - dá sa zvládnuť?
vincent

zdravím. chcel by som sa opýtať... dlho som bol na úrade práce, mám VŠ (nie knihovnícku), hľadanie práce mi sťažovali aj depresie a úzkosti. avšak teraz sa vyskytla možnosť ísť pracovať do školskej knižnice (len na určitý čas).

keďže trpím úzkosťami a obzvlášť úzkosťami z nových vecí, chcel by som sa len spýtať, či tu náhodou nie je niekto, kto má s týmto povolaním skúsenosti. je to náročné? myslím orientovať sa v tých knižničných programoch atď. a ostatných veciach? myslíte, že sa to dá zvládnuť aj keď človek nemá vyštudované knihovníctvo?

určite tú prácu chcem skúsiť, pretože knihy ma zaujímajú, len mám obavy či to zvládnem :(

budem vďačný za každú radu/príspevok

Kathlin

To máš skvelú prácu, to som chcela robiť aj ja :) a vôbec sa nemáš čoho báť, za prvé všetko chce len prax, do všetkého sa dostaneš, len sa veľa pýtaj ak nerozumieš, lebo potom sa ľahšie naučíš. A samozrejme že máš strach, ja som pri nástupe do novej práce zažila menšie panické záchvaty a teraz tam chodím ako domov :) a naozaj máš skvelú prácu, v podstate máš kľud, si v kontakte s viac menej príjemnými ľuďmi a nemusíš nič náročné robiť. Len na začiatok ti dám malú radu, pobehaj si dobre knihy a regále, aby si vedel kde čo je (hlavne ako to ide podľa abecedy, lebo naša knižnica je akosi miš-maš :D) držím ti palce a teš sa, lebo to budeš mať úplnu pohodičku :)

kkkkkk

Snáď neexistuje ľahšie povolanie, zodpovednosť 0, učenie sa nových vecí 0, kľud, čistá administratíva v tichu, pokoji a v kľude.

Panatinaiko

Som rád že som ti aspoň ako tak pomohol. Prajem Ti hodne šťastia v práci ale aj celkovo nech sa darí ;)

vincent

ok, mas pravdu.
uz ma to aj na sebe hneva, ze to vsetko tak prezivam a zivim a potom len fnukam. tvojej rady si vazim, naozaj. a mas pravdu, treba to riesit a nie nariekat.

radsej to uz nebudem rozpitvavat a necham to tak. co ma prist, pride. koniec sveta to nebude. :)

ostatnym: do tohto vlakna uz nemusite prispievat, bola chyba zakladat ho. nechcel som sa tym vsak nikoho dotknut. za to fakt sorry.

Panatinaiko

Myslíš že tvoj problém vyriešiš keď ho ďalej živíš a riešiš takéto veci? Je pravda že treba vedieť niečo o novej práci. Ja by som to chcel tiež vedieť lenže ty z toho robíš ďalší obrovský problém ktorý keď nevyriešiš asi tam ani nepôjdeš. Ja som ti ponúkol riešenie toho hlavného problému, tým vlastne všetko vyriešiš. Brať to všeobecne bolo omnoho lepšie než takto.
To máš ako keby si mal deravú strechu a keď prší podkladáš pod ňu hrnce, kýbele, lavóre. Niekedy síce nájde psychiater väčšiu nádobu, ale tá strecha je stále deravá. Takže radšej zalátaj tú dieru a maj pokoj s tým všetkým.

vincent

Panatinaiko - nie, nie je skoda odpovedat. tuto temu som zalozil preto, lebo ta predchadzajuca mi prisla prilis vseobecna. tu som vypichol jeden konkretny problem, na ktory by som chcel poznat nazor.

btw. tvoju odpoved som si precital a myslim, ze mas v mnohom pravdu. teda, o svojom IQ moc neviem, hoci ludia mi vravia ze som inteligentny a tak. problem je mozno v tom ze si nedoverujem. to mi povedal aj lekar. snad to bude tak ako pises, ze ta praca mi vela da.

vincent

nuz, to viem ze si nepomaham. tiez by som bol rad, ak by som sa nestresoval. vsak kvoli depresiam, uzkosti som navstevoval psychologa a teraz navstevujem psychiatra. takze to pre mna nie je take jednoduche. ale snazim sa.

bohuzial, nie som ten typ, ktory vsetko hodi za hlavu a je v pohode. snazim sa nim byt, ale viem, ze tieto veci budem proste viac riesit nez ostatni ludia...

a prave preto to pisem aj sem, chcem sa o dozvediet od niekoho, kto tu pracu robil, jeho nazor.