Dlhodobo zväčšená nebolestiva uzlina na krku

Príspevok v téme: Dlhodobo zväčšená nebolestiva uzlina na krku
Uzlina

Potreboval by som poradiť ohľadom asi pravdepodobne uzlín na krku.

Mám totižto akoby stuhnty krk na pravej strane. Bol som s tým na ORL asi pred polrokom a povedal že je trochu zväčšená uzlina pod kývacom. Nasadil mi 2 balebia ATB a heparoid na potieranie. Po dobrati jedneho balenia ATB som išiel na kontrolu a že sa vraj ta uzlina zmenšila. Potom som už na kontrolu nešiel. Keď si to nevšímam tak ani neviem že niečo mi je, ale keď sa sustredim nato tak potom to cítim... ja som to prehmataval najmenej 1000x stále každý deň niekoľkokrát, lenže neviem čo mám vlastne nahmatat a ako správne nato ísť.
Začalo ma to trápiť aj preto, pretože som si zo zvedavosti hľadal niečo o tom a našlo mi rakovinu lymfatických uzlín. A ešte o to viac to umna utvrdilo že sa pritom vyšetruje aj hladina EOS krvi a to ju mám veľmi zvýšenú hodnota ma byť do 0,05 ja mám až 0,250. Ale to mám zvýšené už od mala, len nevedia že z čoho.
Uzlinu mám už nejake tie 2-3 roky, bojím sa rakoviny mám 18 rokov.

Jakubes

Ja mam uz min pol roka hrčku za uchom asi mensiu ako 1cm, dost sa toho bojim. Bol som na koznom a povedali mi ze asi je to lymf uzlina a mam stym ist za obvodnou. Neviem ci je ro pohyblive alebo nepohunlive a je to take tvrdsie ale da sa to stlacit na plosko, teploty ani nic nemam akurat mozno chudnutie resp nepribral som ked som rastol. Mam 17. Idem co najskor za doktorkou.

Ratulka

Ahoj,som.po liecbe HL( hodgkinovlymfom) , uzliny pri lynfime su tuhe ako guma. Pohyblive
Niekedy sa vytvaraju tkzv pakety . Kde sa uzliny zhromazduju pri sebe. Priznaky su zvysena teplota,az horucka. Silne nocne potenie. Chudnutie. Zapalova uzlina by mala zmiznut do 3 tyzzdnov a zvacsa je bolestiva. Pri lymfome sa aj podla krvneho obrazu da vela zistit. Nizky hemoglobin. Vyssie leukocyty. Crp vysoke. A aj aslo. Netreba to.podcenit a hlavne vylucit vzdy prve to najhorsie.. drzim.palce .daj vediet ako si dopadol.

Yoki

Ahoj ja mám toto isté už asi 3týždne mám dojem ze to tam mám už dlho lebo ma to bolelo viac krat a vzdy len na tej jednej strane ale teraz to nebolí len tam je ta hrčka no a začalo ma to az teraz srať lebo stále si to chytám a je to neprijemné ale ked nato nemyslim ani neviem ze tam nieco mam.Hrča nebolí a je pohyblivá mám to aj na druhej strane ale ovela mensie tazko hmatatelné asi to tak ma byt ale tá na pravej strane je odosť väčšia a preto sa dosť bojím. Bol som aj u lekárky ale ta povedala ze to je ok a to bez vyšetrení takze neverím tomu a dala mi len lieky ktore nezabrali. Mám problem aj zo stoličkami vypadli mi staré blombi aj to dosť bolí a cital som ze to moze byt aj preto tak neviem.. Mám aj teplotu stále asi 5dní 37ale to som maval aj dávnejšie.Nechudnem a ani sa nepotim vnoci. Dúfam ze to bude okej lebo v 17rokoch mat nieco take je dost krute :/ drzim aj vám palce nech je to okej:)

Panatinaiko

Ahoj,
toto rozhodne netreba podceniť. Kamarát mal niečo podobne, najprv sa nezväčšovala a zrazu behom pár mesiacov sa mu to zväčšilo natoľko že neustále pociťoval bolesť a dokonca sa mu zle dýchalo. Šiel s tým za obvodnou a tá ho okamžite poslala neviem teraz či na krčné ale proste doktor ho poslal domov, mal to v paži. Išiel teda opäť za obvodnou a tá zavolala tomuto dotyčnému a riadne mu nadala. Slovenské zdravotníctvo je prehnité a ten čo sa nevie prebíjať, ten neskončí dobre. Kamarát absolvoval pár testov avšak až biopsia potvrdila hodgkinov lymfóm 2. štádia kedy už zasahoval aj do pľúc. Operácia nemožná iba "liečba". Nakoniec sa z toho dostal aj keď si odniesol veľké následky v podobe prasknutých žíl, búšení srdca, nízkeho tlaku a tak podobne... Sestričky na hematologií resp. onkológií (v UNM) sú asi tie najhoršie, česť výnimkám.
Proste nepodceniť a ísť čím skôr.