Zaujímalo by ma či mám z poistovne nárok na bezplatnú infúznu terapiu. Chcel by som totiž preventívne vyskúšať infúzne vitamín C tak by ma zaujímalo či na také niečo mám nárok požiadať svojho lekára alebo v nemocnici a či to je hradené z poistovne alebl či si to musím hradiť sám. A aké iné infúzne terapie existujú. Ďakujem.
Nárok na infúznu terapiu
Palo37 pardon trošku som odbočil od tvojej témy ale nedalo mi to... ale ten vitamín C zváž určite ja som mal istú dobu problémy s imunitou kvôli stresu a pomohlo to aj keď nepíšeš či máš nejaký zdravotný problém alebo prečo si sa pre to rozhodol ale ako ti aj píšu konzultuj to určite s nejakým dobrým lekárom (mne sa osvedčil športový lekár) a zváž si to aby ti to neuškodilo
no hádam nechceš tvrdiť, že zdravotníctvo a financovanie zdravotnej starostlivosti je na slovensku 100% legit, spravodlivé voči všetkým občanom a v poriadku, prečo myslíš že sa ľudia doktorom na slovensku vyhýbajú a veď koniec koncov sa pozri na to v akom stave sú nemocnice a akej starostlivosti sa ti dostane, bol som v nemocnici raz a ďakujem... štát ťa okráda cez odvody a ešte pomaly protestuješ... je to pekné, že z mojich zarobených peňazí niekomu pomôžem ale koľko z toho reálne ide tam kam má a koľko sa schová v poisťovniach a zdravotníctve z mojich a aj tvojich peňazí niekomu do vačku na horšie časy... je to pekné čo píšeš ale nefunguje to celkom tak... od roku 2003 do roku 2009 vzrástlo financovanie zdravotníctva vrátane zdravotných poisťovní o vyše 150% overená správa spred cca roka od TASR vidíš snáď niekde na zdravotníctve nejaké stopy po tých peniazoch? Keby zdravotníctvo naozaj fungovalo a ľudia by sa o to viac zaujímali boli by peniaze aj na poskytnutie preventívnej liečby tak ako to je v niektorých zahraničných krajinách, nuž ale sme na slovensku kde je ľudom všetko jedno a tak to potom aj vyzerá...
jankohrasko-
na slovensku funguje tzv. solidarny system. To znamena ze do systemu prispieva kazdy v ramci svojho prijmu a nasledne tym "podporuje" chorych spoluobcanov, ktory zial to stastie chodit do prace a zarabat nemaju. Nemas nikoho choreho v rodine? Nikto neberie lieky? Aj z tvojho poistenia sa plati ich liecba...Aj ty budes raz stary a nikdy nevies, mozno ta ako mladeho zrazi auto, ochrnies, alebo budes mat postihnute dieta...co ak potom pride iny jankohrasko co sa bude ohanat tym ze kolko on plati do poistovne...
a pobavilo ma to, ze chce niekto "preventivnu liecbu" zadarmo :-D
Okrem už spomenutých infúzií sa dá "C" sa pichať aj priamo do žily - intravenózne. Pomáha pri bolestiach rôzneho typu... Aj keď je to vitamín, neznamená to ešte, ako správne uviedla Jaja 15, že človeku nemôže uškodiť. Ako pri všetkom, aj tu sú kontraindikácie. Preto takúto liečbu treba poriadne zvážiť, aby nakoniec nespravila viac škody ako úžitku.
kotros neviem čo je na preventívnej infúzke C vitamínu k pobaveniu, normálna vec, tiež som chodil platil som si tiež tak nejak 25 eur (v iných krajinách sú takéto veci bežne preplácané aj keď sú len preventívne)
meggienka z celaskonu sa nevstrebe do tela toľko vitamínu ako pri infúzií myslím, že pri 1mg dávke len okolo 30% - 300mg alebo tak nejako telo prijme, zvyšok vylúči čiže efekt to moc nemá
je to trochu smutné, že celý život odvádzate zdravotné a nemocenské odvody a smejete sa mu na tom že by si to chcel nechať preplatiť (schválne si to niekedy zrátajte koľko ste za rok odviedli a koľko vám to zdravotníctvo vráti) 4% odvádzate zo svojej mzdy čiže pri hrubej mzde 800 eur ide na zdravotné poistenie z vašich zarobených peňazí okolo 35 eur to už by bolo mesačne na jednu infúzku a vám to príde vtipné mne skôr smutné... a keď niečo od zdravotníctva chcete každý sa na vás vyserie a musíte si za všetko platiť dokonca keď som mal otras mozgu si odo mňa pýtali 5 eur za to, že ma doviezli hneď na pohotovosť a nešiel som najprv k svojej obvodnej lekárke a nevypýtal som si výmenný lístok na vyšetrenie a RTG potom by som to mal zadarmo a ešte to zdravotníctvo vyzerá tak ako vyzerá nemocnice plesnivé smradľavé čaj vám dajú do zavaraninového pohára, ktorý je neumytý obedy s plastovými príbormi slovenské zdravotníctvo je najväčšia zlodejina... mám kamaráta žijúceho vo švajčiarsku a tam im poistovňa raz do mesiaca takéto niečo hradí neviem či zrovna infúzie ale nejakú preventívnu liečbu im hradia.
K infúznym terapiám C-čkom som sa ti už vyjadrila, a ostatné infúzne terapie....infúzka je roztok chloridu sodného do ktorého sa len napichajú ďaľšie lieky v injekčnej forme - podľa diagnózy, prípadne sa infúzka podáva pri dehydratácii.....Pre zdravého človeka klasická infúzia nemá význam, teda okrem tej s C-vitamínom...tá obsahuje vitamín C vo vysokej dávke, ako prevenciu ju odporúčajú niektorí lekári proti stresu, únave, na podporu imunity, niektorí lekári ju odporúčajú pri niektorých diagnózach napr. zápalové ochorenia, onkologické....ale účinok nebol preukázaný pri žiadnej diagnóze, takže to nie je hradené zo žiadnej poisťovne.....a 90% lekárov ju ani nechce podať, keďže nebol preukázaný efekt, ide o vysokú dávku C-vitamínu ktorá môže poškodiť obličky...
preventivne? hahaha:D
tak to ti veru nikto nepreplati
Pobavilo :-) Preventivne vyskusat infuzky a najlepsie zadara :-D
Preventivne si kup celaskon :-D :-D
Moja oblickarka to podava zadarmo, plati sa len cecko za 22 ecok.
Ziadna infuzna terapia ktora je podavana ako prevencia, nie je hradena z verejneho poistenia. Aby ti poistovne hradili infuznu liecbu, musis mat na to indikaciu a nakladnu liecbu musi schvalit poistovna.
Ale skus tak dva dni neprijimat tekutiny a otestujes blahodarne ucinky fyziologickeho roztoku na vlastnych zilach :-D
Vitamín C v infúziách žiadna poisťovňa neprepláca....a to ani pri vážnych zdravotných ochoreniach....čiže ak máš záujem dostávať C vitamín infúznou formou, treba si ho zakúpiť a nájsť lekára ktorý bude ochotný ti ho aplikovať.....podávajú ho aj v niektorých súkromných centrách, tam si hradíš len aplikáciu , nezháňaš si sám infúzie....
napr.www.imunovital.sk
-hoď do Googlu vitamín C infúzie