Prajem krasny den, mam 17 rokov a uz dlhsiu dobu trpim... Chodim na strednu technicku skolu, v triede sme sami chalani. Na zaciatku 7 rocnika som prestupil na druhu skolu a novi spoluziaci si robili zo mna srandu, pretoze som bol od malicka tucny (75kg 170cm 13 rokov). Az vtedy som si uvedomil, ze som mozno az prilis tucny a mal by som s tym nieco robit - zacal som behavat. Na konci 9 som vazil 65kg a citil som sa skvele. Ked som nastupoval na strednu, bol som velmi sebavedomy a stastny. 1 rocnik bol fajn, nasiel som si skupinku 3 kamaratov, s kt. som sa cez prestavky rozpraval. Avsak ostatni chalani ma neprijali. Neviem preco, na zakladke to bolo dobre, iba tu na strednej vsetci machruju aki su frajeri, keby aspon znamky mali dobre. Myslim si, ze hl. problem bude opat v mojej postave. S behanim som neprestal a diagnostikovali mi anorexiu. Teraz navstevujem specialneho psychologa a uz sa mi dari omnoho lepsie. Problem je ten, ze ostatny tvrdia, ze som nechutne chudy. Neviem co mam teraz robit, chalani sa nemozu dozvediet, ze mam anorexiu, robili by si zo mna este vacsiu srandu. Nesikanuju ma ani nic take, len ma proste nemaju v laske, ohovaraju ma a ignoruju ma. Uz tam nemam ziadnych kamaratov a stale som sam. Uz ma to vobec nebavi, stale som iba smutny :(.
Zlí spolužiaci
Ôôôôô - To ma nenapadlo ist na sutaz, urcite niekedy vyskusam. Pochybujem, ze by sa potom v triede zlepsil ich vztah ku mne ale za vyskusanie nic nedam. No, o tej anorexii som moc nenapisal lebo mam o tom problemy hovorit s ostatnymi ludmi. Ked to zovseobecnim, po tom, ako som schudol 10 kg som do toho spadol a do teraz mam sebavedomie -1000 na n-tu plus nedokazem posudit ako v skutocnosti vyzeram, vidim len kopu tuku. 170cm , a 65kg som vazil v 13, teraz mam 177cm, 55kg (zachvilu mam 18 rokov). Bol som na tom s vahou horsie, pravidelne chodim na terapie. Ja len neviem, kde si najst kamaratov. V skole urcite nie.
Behanie je fan. S behaním neprestávaj. Zlepšuje ti kondíciu. Skôr pouvažuj prihlásiť sa niekam na maratón. Na nejakú súťaž v behu. Dobré umiestnenie by ti mohlo zvýšiť sebavedomie a keby sa ti ušla medaila, tak by si o tom mohol povedať telocvikárovi a ten by ťa pochválil pred celou triedou. Aj to zvýši sebavedomie. Skús pokecať niekde vo fitku s trénerom, nech ti poradí ohľadom stravy a tak. Prípadne aj výživové doplnky na rast svalovej hmoty, ale nie steráče. A pridať posilku, nech naberieš do svalov a nie do tuku. A anorexiu určite nemáš, keď máš 65 kg. Veď si na strednej a práve vo veku medzi 15 a 19 my chalani najrýchlejšie rastieme a všetci máme v tom veku podváhu. Alebo skoro všetci. Lebo nestíhame priberať vzhľadom na rýchly rast, takže keby mala byť anorexia diagnostikovaná na základe akéhosi bmi indexu, či ako to tie baby anorektičky volajú, tak by ju malo diagnostikovanú určite najmenej 99 % chlapcov vo veku medzi 15tym a 19tym rokom života. Táto somarina sem určite prišla z Ameriky, lebo len debilný Američan môže taký blud vymyslieť, že aby chalanovi v takomto veku diagnostikoval ppp, lebo bmi index ukázal to a ono. Nemám slov! :O Tí psychoši dnes nájdu psychickú vadu aj na celkom zdravom človekovi, ktorému nič neni, len aby zarobili. A veľmi dobre vedia klamať a vymývať mozgy, veď sa to učili na vysokej škole 5 rokov. Nech by si tak napríklad ty vyštudoval psychológiu, ale nikdy ju nerobil, len si otvoril obchod a začal podnikať - pekný sen? To by si videl, koľko zákazníkov by sa k tebe nahrnulo a ako by si mávnutím čarovného prútika zničil konkurenciu. Veríš tomu? Lebo by si vedel zo školy, ako vymývať mozgy. Aj keď si myslíš, že nemáš presviedčací talent. Na takej škole by ťa to naučili. Dokonca ani len obchod by si si otvárať nemusel, stačilo by aj dealerstvo alebo poisťováka robiť. Iným by sa nedarilo, ale tebe áno.