ahojte! mám jeden veľký problém a tou je moja blbá povaha. Proste stále sa stresujem popredu ešte predtým než mám niečo vybaviť napadaju ma tie najhorsie scenáre ako to môže dopadnúť. Je tu ešte niekto taký ako ja ked hej ako ste to zvládli? vdaka!
Ako sa odnaučiť báť sa popredu a stresovať sa?
otazka je ci sa to vobec da..
neustale sa musis motivovat a hvoorit si ze to zvladnes
Ja som sa stresovala takto celu zakladnu skolu :) nie je to dobre, snaz sa zmenit, bud odvazna. Mne k tomu dopomohli knihy, filmy, citaty.. Ak sa budes bat, nikdy nic nedokazes.
som rada, že niesom sama čo ma take problémy, možno to je blbe, ale mam celkom dobru ponuku na prácu, lenže ja stále rozmýšľam, všetkého sa bojim, dopredu si vymýšľam čo všetko sa môže stať, že sa strapnim, že sa mi budu smiať, že to nezvládnem, že neviem čo všetko... pritom viem, že to dokážem, ale akonáhle príde dana situácia som ako vymenena, hlas sa niekde zasekne a som uplne iný človek, chudák ktorý nieje nič schopný... nechápem ako to zmeniť, možno som na seba náročna a preto vždy riešim čo povedia druhí.... hrozne :( strach mi bráni byť šťastou :(
ahoj.
ja to mam velmi podobny (ak nie rovnaky) problem. plus este dalsie ine neprijemne psychicke stavy. som bezne v uzkosti/strachu z uplne banalnych situacii a co je horsie. ked viem, ze ma buduci tyzden v ten a ten den nieco caka, tak sa stresujem aj niekolko dni predtym...
ja sa to snazim riesit tym, ze tie veci neodkladam, hoci mam velmi silne nutkanie vzdy cuvnut (mam vyhybavu poruchu), ale ked sa nieco vyskytne, tak sa snazim do toho vrhnut hned a prilis nad tym nepremyslat. to je dalsi z mojich problemov - stale vsetko analyzujem, riesim kraviny, absolutne si nedoverujem a vzdy spatne si v hlave "prehravam" svoje spravanie a vzdy mam pocit, ze sa chovam ako najvacsi blb. skratka nejake sebavedomie - nula bodov, vlastne uz skor minus.
niekedy sa mi to dari lepsie, inokedy horsie, niekedy sa citim velmi dobre, inokedy sa mi vracaju depresie. chodim aj k psychiatrovi a mam za sebou niekolko rokov psychoterapie - urcite som na tom lepsie nez ked som k psychologovi isiel prvykrat, to som bol naozaj v hroznom psychickom stave.
napriek tomu je to niekedy tazke a dokaze to cloveka vycerpat.
a to pred nejakymi dolezitymi vecami takto stresujes, ci stale?