Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Podmienky pre prácu v múzeu?

Kýčera

Museum, nemáš začo. A čo sa finančného ohodnotenia týka, tak to máš jedno, či budeš robiť v múzeu alebo učiteľku. Obidve profesie sú slabo platené. Ešte máš čas na rozmýšľanie. Vysokú školu si však sprav. A nikdy nevieš kam Ťa vietor zaveje, či budeš robiť vo svojom odbore alebo sa uplatníš niekde inde. Nakoniec môžeš spraviť úspešnú kariéru aj v odbore, kt. vyštuduješ. A k tomu, čo Ťa zaujíma odporúčam prečítať si knihu :
Irving Stone - Grécky poklad. Je to životopis jedného z najväčších archeológov - Henryho Schliemanna, objaviteľa Tróje,...

K_arin_a

Ja pracujem tiež v múzeu a poviem Ti, keď tam chceš ísť kvôli peniazom, tak ani nad tým neuvažuj. Ja mám síce gymnázium a SPU v Nitre a nie históriu, ale dostala som sa tam, lebo zrejme nikto s takýmto odborom sa o miesto neuchádzal.
Práca je fajn, práce až tak veľa nie je, ale plat nečakaj horibilný.

Museum

Kýčera dakujem za link, a ja by som to tiež nechcela robiť pre peniaze aj keď musím určite z niečoho žiť, ale mňa to hrozne láka ale neviem, či je to dobrá voľba, čo ak si zničím takou školou život? Aj moje okolie hovorí, že archeologovia nemajú najväčšie platy, lenže žiadneho archeologa osobne nepoznám ani egyptologa :/ neviem, neviem sa rozhodnúť, rozmýšľam medzi dvomi vysokými školami a to medzi učiteľstvom alebo jednoducho niečo s pedagogikou a medzi tou egyptologiou alebo niečím podobným...

Kýčera

Pozri, môžeš vyštudovať aj geológiu a pracovať v múzeu. Budeš mať na starosti všetko, čo sa týka neživej prírody. Ono to záleží od toho, v akom múzeu chceš pracovať. To, čo chceš Ty, to sa študuje len v Prahe. Je pravdou, že ľudia tam nepracujú kvôli zárobku. Ten nie je vysoký. Popozeraj po nete múzeá, niektoré môžeš aj osobne navštíviť a dozvieš sa viac. Aj v rámci noci múzeí a galérií 21. mája t.r. , tu máš link :

www.google.sk

Bianca_012

Pokiaľ chceš pracovať v múzeu tak by si mala mať vzdelanie v oblasti histórie. Ja mám Bc. históriu a pracujem v múzeu druhý rok.

Museum

Kýčera áno o tej Karlovej Univerzite viem, že je tam egyptologia a myslím, že aj v Brne je podobný odbor ale neviem isto. Lenže akú vysokú školu potrebujem na prácu v múzeu? Archeologiu alebo "obyčajný" dejepis študovať?

Kýčera

@ Museum, aby si mohla pracovať v múzeu, potrebuješ VŠ vzdelanie. Ak sa túžiš stať egyptologičkou, budeš musieť do Čiech. Pokiaľ viem, tak na Slovensku sa študovať nedá. Tento odbor sa študuje na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Archeológia sa na Slovensku študovať dá - UK Bratislava, Filozofická fakulta.

@ Mesačný vôl, do múzea Ty radšej nechoď, ani pracovať! Čo ak by v niekom skrsla taká myšlienka, spraviť z Teba exponát?! Bol by si vzácny exemplár! A mne by si chýbal... : )