Stracam chut zit

Príspevok v téme: Stracam chut zit
Jakub678

Ahojte, som chalan 17 rokov a mam jeden taky problem.. Nedokazem s ludmi komunikovat, nemam ziadnych priatelov ani nic.. Akurat par ludi ktory sa somnou rozpravaju v skole a raz za pol roka ideme von. A zas par ludi ktory ma zneuzivaju lebo cedia ako som na tom a za priatelstvo spravim snimi spravim setko.. Je mi jedno uz ci je uprimne alebo nie. Premna je to priatelstvo ako priatelstvo. Mavam uz z toho dost silne depresie ktore su pretinane obdobiami kedy to az tak neberiem ale nikdy to nevidrzi dlho a hned sa depresie vratia. Casto myslim aj na samovrazdu.. Nenavidim ked pridem do skoly a vidim setky ako sa rozpravaju a zabavaju a ja nedokazem. Obcas sa mi podari nadviazat rozhovor ale dlho to nevidrzi. Strasne zavidim spoluziakom ked ich vidim ako sa spolu bavia a ako za nimi este aj chodia ludia aby sa mohli s nimi bavit. Mam dost problem v tedy udrzat slzy ale nastastie sa nerozrevem lebo to by bol trapas.. aj ked urcite by si toho nikto nevsimol. V skole ma uz ani nic z predmetou nebavi a vobec nwm co dalej. Asi by bolo najlepsie sa len zastrelit alebo hodit pod vlak a bolo by to tak lepsie aj pre nich. Ďakujem ze ste si nasli cas a dakujem za kazdu odpoved

S7060

Nie je dôležité mať veľa priateľov,nemusíš byť typ,ktorý sa musí s každým kamarátiť.Stačí zopár s ktorými by si si rozumel.Zameraj sa na takých ,ktorí sú povahovo podobní tebe.A odkiaľ si Jakub?

Amadea

ahoj Jakub678, to čo píšeš sú náročné veci a životné situácie, s ktorými sa snažíš nejako vyrovnávať. Verím ti, že to nie je jednoduché a že vnútorne preto trpíš. Ako píšeš, že mávaš i depresie....
Môžem sa ťa opýtať, ako si svoju situáciu už skúšal doposiaľ riešiť?

mascha

nič ťa v škole nebaví,lebo si v tom duševnom stave už veľmi ponorený,všetci túžime byť milovaný, aj ty chceš byť akceptovaný svojimi rovesníkmi,možno to bude pre teba ešte dlhá cesta, kým nepoznáš hodnotu svojej osoby, jedinečnosti a nebudeš mať potrebu porovnávať alebo kupovať si priateľstvo druhých,prvé je potrebné si uvedomiť,že takto to nechceš, musíš byť úprimný sám k sebe,lebo ináč ťa to vnáša do začarovaného kruhu, absentujú mi tu rodičia, tvoja rodina, ktorí by ti v tom mali predovšetkým pomôcť, ja to môžem nahradiť modlitbou na príhovor sv. Filomény patrónke mladých

|AnonyM|

Pod vlak neskáč, myslí na ľudí čo v ňom budú cestovať že aké meškanie budú mať a taktiež na rusnovodiča :-D ... ale nie z toho si nič nerob, to čo si písal úplne chápem som na tom podobne. Nemám veľa priateľov, v škole zo spolužiakmi vychádzam dobre, ale v mojom okolí mám len pár priateľov. A myslím si že viac mi ani netreba, poznám ich od malička a viem že ma nikdy nesklamu :-) Netreba mať veľa priateľov stačí mať jedného ale pravého priateľa ktorý ťa nikdy nesklame.

ôôôôô

Tak sa snaž myslieť hlavne na budúcnosť, že do školy nebudeš chodiť večne. Neskôr už do roboty a tam je to iné. Lebo tam sú ľudia rôznych vekových kategórií a aj pováh a keby si tak nastúpil do väčšej fabriky, kde je veľa ľudí, tak tam už by si si našiel takých čo ti najviac sadnú a najlepšie si s nimi rozumieš. Napríklad vezmeš niekoho k sebe do auta, kto býva tak, že to máš v ceste a už máš parťáka na rozhovor. Však uvidíš, všetko sa zmení. V škole sú ešte nevyzreté decká. Najviac kamošov majú ožrani a drogoši a diskotékoví sexoši, fajčiari marihuany a také všelijaké indivíduá. Slušáčikovia dosť v školských časoch bývajú sami, lebo nevedia veľa kecať o drogách a o sexe a o chlaste. Preto. A chalani obzvlášť. Keď ale nastúpiš do roboty, tak tam si asi skôr so staršími budeš lepšie rozumieť. Budete si robiť srandičky, imitovať a napodobňovať šéfov, rozprávať sa o robote, o autách, o hokeji a o futbale, o počítačoch a fakt sa nebudeš musieť baviť s vekovo primeranými o chlaste, keď ti táto téma nesadne. Len vydržať do tej maturity a potom už bude oveľa lepšie. Ty si len slušný. Preto trpíš. Ale už dlho nebudeš. Však si sám vyrob a nalep na stenu trhací kalendár s toľkými políčkami, čo budú od dnešného dňa až po maturitu a každý večer pred spaním z neho odtrhni jeden deň, to budeš aspoň zaspávať s dobrým pocitom. My sme to tak robili na vojne.