Ahojte, beriem AD uz rok, tie zrejme zaberaju ale vystriedala som xy benzodizepinov. Raz to bolo preto ze bola trema,uzkosti (neurol,oxazepam) neskor som mala detox od neurolu, chvalabohu bez vacsich abstakoch.Dala mi lekarka diazepam( ten som brala cca 1-2 mesiace, postupne aj 2 tabl.)presli sme na frisium kedy to bolo chvilkovo dobre ale v zapeti som mala samovrazedne myslienky a ked som citila ze pamat a celkove myslenie sa mi totalne zhorsilo, nevedela som suvisle vety pospajat, myslenie akoby obmedzene, zabudala som co chcem povedat, co mi iny hovorili, emocionalna vyprahnutost,paranoje,namyslanie si veci a vtierave myslienky.... Dala mi lexaurin co ma totalne dalo dole a bola som zas utlmena ( max tyzden som to brala) a zacala som uzivat Elenium co som tiez mala predpisane len som mala pocit ze nezabera pri strese.
Teraz je to o 50% lepsie - myslenie sa rozsirilo aj pamat ale len trochu, stale pretrvavaju vyssie napisane stavy. Som veselsia,bezprostrednejsia ale dakedy trepem dva na tri. Nechapem, co sa deje ale mam pocit ze to tiez hapruje. Nesom oblbnuta ako predtym, mam aj emocie ale citim sa dost cudne.....dajake pocity sa ani nedaju opisat, lebo neviem najst vhodne slova co je tiez dost velky problem.
Ale uzkost,stres,depky niesu....neviem teraz ze ci polit si to Elenium. Alebo vynechavat? Vysadit?
Viete nieco co s tym? Benzaky su svinstvo - ale chcem byt kludna bez stresu uzkosti, ale asi najviac chcem byt normalne zmyslajuci clovek bez obmedzeniach v mysli.
Zhorsena pamat, myslenie a cudne stavy pri AD + benzo
súhlasim,s predošlými prispievateľmi,ešte dodávam, že je lepšie vrátiť sa s kratšej cesty,aby si neprepadla ďalšej závislosti, keď už aj fajčíš...je to na tvojej dobrej vôli...ja som sa za teba prihovorila k sv. Panteleonovi, patronovi lekárov,ktorý uzdravoval v mene JK..
Ano skús najpr tie benzaky polovičnu dávku ako berieš, a tie AD normálne.Uvidíš čo to robí s tebou skus aspon 3 dni po sebe,ak nie tak opačne urob polku dávky AD a plnu z benzakov.Predtym ako ides spat si urob pohodu,čaj z medovky a čítaj pravidelne.
Vdaka za pekny a pozitivny prispevok :-) no je pravda, ze mam dost zlu zivotospravu (cigarety,kofein vo velkom mnozstve,malo pohybu aj kontakt medzi ludmi,strava). Tie lieky mam len akesi "barlicky"kt. Si myslim ze vsetko za mna vyriesia. Ja nezijem len prezivam. A mas na mysli polit to elenium ? To je benzodiazepin. Ci sa zbavovat aj ADciek?
Problem je vo mne, tak velmi chcem zmenu, ale nic sama pre to nerobim. Chyba mi nejake to odhodlanie,podnet :-(
Ja by som ti poradil,podla vlastnych skuseností ,čo som aj konzultoval s psychiatrom,že treba kusok experimentovať,napriklad dva tri dni si dávať len polku tablety s jednej a druhu normálne ako máš,ak nie tak skusiť vymeniť druhu tabletu si dať polku a tu prvu celú,a každopádne vela čítať,jesť lahké jedla,ak sa da bez masa,vynechať kofeín,obmedziť cukor,a piť medovku lekarsku -čaj s medom.Chodiť pravidelne medzi ludí a vela sa rozpravať a doplnať vitamíny B ,c,Calcium a magnezium,a treba si uvedomiť že to ide dá sa to ale to ide pomaličky krok za krokom.Prajem vela štastia :)
Tak to vyskusaj, mozno zistis ze ti je bez nich lepsie. A ked nie, vzdy sa k nim mozes znova vratit.
Najracej by som vsetko vysadila, ale bojim sa....
No tie lieky nie su dokonale a vzdy je to o zvazeni prinosov a nevyhod. Bud sa pohodlne liekmi zbavis stresov a uzkosti za cenu unavy, zhorsenej pamate, nejasneho myslenia, ci oplosteni emocii, alebo radsej uvedenymi vedlajsimi ucinkami trpiet nebudes, lieky vysadis, ale s uzkostami sa popasujes sama... Lepsie alternativy zatial neexistuju, mozno v 22-hom storoci vynajdu cosi lepsie. :)