Hnisavá angína neustupuje

Príspevok v téme: Hnisavá angína neustupuje
|AnonyM|

Potreboval by so poradiť z hnisavou angínou, pred troma týždňami (11. apríla) som bol išiel k lekárke, bolelo ma v hrdle a mal som teploty až 39. Predpísala mi antibiotiká AUGMENTIN 1000. Dobral som ich a kadže som maturoval (praktické matury) tak som hneď na druhý týždeň musel ísť do školy, teploty som už nemal. Na kontrolu som už neišiel pretože mi to časovo nevychádzalo. Piatok som išiel znova k lekárke, ale k druhej pretože táto mala zatvorené. Boli mi predpísané znova antibiotiká CEDROX 1000, no vtedy som už videl aj biele bodky po mandliach. Minulú stredu som bol na kontrole a znova ďalšie antibiotiká.... vôbec mi to neprechádza zajtra zas na kontrolu ale nezdá sa mi aby mi bolo nejak oveľa lepšie :/ už nechcem brať ďalšie antibiotiká.

Neviete mi poradiť niečo vážne účinné na hnisavú angínu? V škole si už nemôžem dovoliť veľa chýbať kedže ochvíľu budú ústne maturity. A mám dosť prísnu triednu učiteľku, ktorá si myslí že flákam školu aj keď sa vážne necítim najlepšie.

|AnonyM|

Vyter mi spravili až teraz v piatok takže až po druhých ATB a predpisala mi 3 som zvedavý čo povie zajtra na kontrole.

netreba

To ti 3x predpísali atb bez akéhokoľvek výteru? Prvýkrát si mal podľa mňa len vírusovú infekciu, ku ktorej sa neskôr pridružila bakteriálna, v tom prípade 1. predpis atb bol úplne zbytočný a pravdepodobne preto sa to s tebou toľko ťahá.

ôôôôô

Vyskúšaj Tantum Verde. Mne na bolesť hrdla pomohol doteraz ešte vždy. To len keby už nebol čas ísť k doktorke. Radšej si ten čas nájdi a choď tam, aj keby si len prvé dve hodiny mala chýbať zo školy a potom už prísť. Učitelia sú takmer všetci aj tak podozrievaví, to neovplyvníš.