Dobrý deň :) potrebovala by som poradiď ohľadom školy.. chcela by som ísť na OA Watsonovú- bilingválne no rodičia ma nútia na gymnázium- Trebišovská .. čo si mám vybrať ? Otec tvrdí že ak pôjdem na Watsonovú tak zo mňa bude len predavačka..
Škola
Bral by som tú školu s bilingválnym odborom - výborne ťa po jazykovej stránke pripraví a potom by som prášil do zahraničia. Ideálne bilingválne s nemčinou a odpratať sa do Rakúska, nech by pre začiatok hoci aj za predavačku, no a čo? Ale tak robiť predavačku v Rakúsku a robiť ju na Slovensku, to je už brutálny rozdiel. Každopádne by som bral všetkými desiatimi radšej školu, ktorá ma po jazykovej stránke lepšie pripraví na odchod do zahraničia. Na gymnáziách je zbytočne veľa učenia, preferuje sa tam totálne bifľovanie pred učením sa a rozprávaním vlastnými slovami, nikoho nezaujíma, či žiak danej látke porozumel, dôležité je vystúpiť pred tabuľu, prevrátiť oči a zarecitovať polovicu knihy od slova doslova naspamäť. Žiaci na gymploch (nie na všetkých, ale na mnohých) sú skúšaní iba zriedkavo (asi 2x za polrok), ale keď už, tak potom z veľkého množstva starého učiva, ktoré musia vedieť ako nové. Skúšaní nie sú z nového, ktoré majú čerstvo v pamäti, ale zo starého, čo sa preberalo pred pol rokom. Zbytočne sa zakomplexujú, lebo aj tí najšikovnejší, čo majú fakt talent na učenie, nezažívajú už to čo zažívali na základnej, že aby mali bez učenia sa doma čisté jednotky len vďaka tomu, že si cez prestávku niečo raz prečítali, pretože kvôli zlému gympláckemu systému skúšania neexistuje šanca nabifliť sa za jednu 5 min. prestávku polovicu knihy doslova naspamäť. V praxi to znamená asi toľko, že gymnazista, ktorý má IQ génius, pokiaľ sa nebude učiť doma, ale len cez prestávky v škole ako na ZŠ, tak bude mať na vysvedčku trojky, štvorky a učňovkár, ktorý je inteligenčne podpriemerný a tiež sa neučí doma, ale len cez prestávky v škole, bude mať čisté jednotky a bude vyznamenaný a najlepší a stúpne mu sebavedomie. Aj na toto treba myslieť, bral by som všetkými deisatimi tú OA. Vysoká škola je zbytočnosť, len ťa oberie o čas. 5 rokov strávených po maturite prácou v zahraničí je omnoho lepšie využitý čas ako 5 rokov strávených na akejkoľvek inej VŠ ako je informatika alebo medicína. Študovať cudzí jazyk na VŠ? - pokiaľ nechceš robiť tlmočníčku, tak je to zbytočnosť, jazyk sa oveľa rýchlejšie naučíš v krajine, v ktorej sa ním rozpráva ako na nejakej blbej slovenskej pod úroveň VŠ.
Noo- to co je za hovadinu ? Moja sestra chodila na gympel a teraz je zubarka. Vsetko zavisi od toho ci sa bude snazit a ci to bude brat vazne. A inak gympel je najlepsia priprava na vysoku. Pokial na VS nechces, tak samozrejme ze z gympla nic mat nebudes a skoncis zle..