Nečakám nejaké zázraky, ale tak skúsim tu len tak opísať môj problém a možno tu dostanem nejakú dobrú radu. Bol som u kožného lekára a v lete roku 2014 a stanovil mi pred rokom diagnózu: Pityriasis versicolor. Na trupe a na nohách som mal ložiská, predpísané lieky: Batrafen, Belogent. Po užívaní liekov ložiská zmizli respektíve už boli len naznačené. Následne sa mi do kolónky diagnoza napísalo: numulárna dermatitída. S príchodom chladnejšieho počasia sa to zase zhoršilo a hoci v lete sú prejavy tohto ochorenia miernejšie, aj tak minulý rok v lete 2015 som zase navštívil kožného lekára s tými istými prejavmi ako v roku 2014. Tentokrát mi na ten istý kožný problém určila diagnózu. Numulárna dermatitída a seboroické veruky na trupe. Zase mi predpísala Belogent, emulziu Excipial u Lipolutio odporučila opaľovanie a dokonca povedala, že to má vekom každý na tom trupe. Jediné čo mi teda vždy určí na moju diagnózu je liek Belogent alebo nejaký podobný, emulzia, opaľovanie.. V súčasnosti mám znova tieto ložiská hlavne na trupe či v oblasti panvy a zase k nej môžem ísť a budem počuť to isté. Nevie mi niekto poradiť?
Kožné ochorenie
Skus precistit creva a pecen, uzivaj silne adaptogeny, protizapalove a protiplesnove doplnky a nejedz jednoduche cukry, obmedz aj maso.
Mozno aj podporit nadladvinky. Tazko sa radi, plesne sa teraz takmer nedaju vyhubit, lebo ta dieta je ucinna len kym trva a ked sa vratis k cukrom, aj tym zlozitejsiim, vrati sa vsetko spat. A vycistit lymfu a krv. Chybajuci clanok je podla mna psychika, ta nas udrzuje v chorobach na 90% ked mame v sebe destrukcne myslienky...
No zázraky tu ani nečakaj, ako si sa nedočkal zázraku ani na kožnom. Skôr sa zameraj na vnútorné orgány, mastičky ti nepomôžu.
Pityriasis versicolor alebo tiež ako tinea versicolor sú spôsobené kvasinkami rodu pityrosporum.
Predpokladám, že máš zahltený organizmus potravinovými pliesňami, tam smeruj.