Ahojte,
včera mala moja kamarátka dopravnú nehodu, kde nebola vinníkom. Ona je v 6 mesiaci tehotenstvo, po nehode bola v šoku, na odporučenie policajta ju odviezli na pozorovanie do nemocnice. Okrem pár modrín, šoku a bolestí chrbta jej "nič" nie je. Vie mi niekto povedať, či sa dá žiadať nejaká náhrada škody? Vodič druhého auta (kamión) nebol opitý, ale bol na vine - nedal prednosť, vinu si ale nemieni priznať.
Tehotenstvo a dopravná nehoda
Blbá zase nie som, že by som sa trepala za právnikom, aby som tam nechala kopec peňazí. Inak právnik a advokát, to je jedno, obaja študovali právo a ja si nepotrpím, že musí mať advokátsku kanceláriu.
Neviem aká náhrada škody vás zaujíma....Ak myslíte za auto, to treba riešiť cez poistku buď havarijnú alebo zákonnú...ak myslíte nejakú ujmu na zdraví, tak ťažko keďže v nemocnici bola len na pozorovaní....a psychická ujma sa preukazuje ťažko a väčšinou sa to rieši súdnou cestou, ale pokiaľ nemala preukázateľne trvalé následky tak sa jej to neoplatí....
Choďte do advokátskej kancelárie po právnu radu. Nie za právnikom, ale za advokátom!
Tibor1967 je v 6.mesiaci a nie v 8. a nechapem preco je to nezodpovedne???
Nie, myslím, že nič vážne sa nestalo a tak by bolo neseriózne žiadať náhradu škodu. Tehotná žena je takisto účastníkom cestnej premávky a neprislúchajú jej žiadne privilégiá. Inak vo 8 mesiaci tehotenstva je maximálne nezodpovedné sedieť za volantom auto. Predpokladám, že je už aj doma z nemocnice, či?
Pokiaľ je vinník zo zahraničia budú sa vám peniaze vymáhať veľmi ťažko. Ak si vinu neuzná, bude sa to s vami ťahať nekonečne dlho. Keďže sa jedná o kamión, je to vodič z povolania, predpokladám, že radšej bude platiť akoby mal prísť o vodičský preukaz.
Nechxe uznat vinu pretoze nechce platiť ved je to jasné
Auto je totálne poškodené, dokonca obe strany, lebo jednu zachytil kamión a natlačiť auto na zvodidlá. On si vinu nechce uznať, necíti sa vinným, hoci nedal prednosť, ale tvrdí, že on auto nevidel. Neviem, či bude aj takto hradiť. Inak sa jednalo o zahraničné auto so slovenským vodičom.
No nahradu skody za rozbite auto moze pytat a malo by to byt vyplatene z jeho poistky
Nie pretoze sa jej nic vazne nestalo