Enokrinologia - ako sa dostat na vysetrenie

Príspevok v téme: Enokrinologia - ako sa dostat na vysetrenie
Manosa

Zdravím,

mám 27 rokov a ,,problémy,, s pleťou (výrazné zapálené hlboké vyrážky), občas mi zrazu ostane teplo alebo zima a najmä sa mi strašne menia nálady - ale už je to riadne neznesiteľné, behom sekundy v sebe pociťujem toľkú zlosť alebo hnev (ráno vstanem a ako idem dole schodami z ničoho nič to vo mne vrie), alebo sú chvíle kedy ma chytá apatia a pod. - jednoducho som vyčerpaná z tých zmien extrémnych a ťažkých na dušu. Pýtala som sa na preventívke na to obvodnej (teda tam na pleť) povedala, že keď prídu výsledky krvi tak si ich pozrie - nič nenašla a ďalší nejaký špecifickejší odber (ak vôbec existuje) mi nechcela robiť a to isté gynekologička, že krv mám v poriadku.
Samozrejme, človek má snahu riešiť svoje starosti, takže som musela pátrať sama na internete a napadla ma možnosť - nejaká šarapata s hormónami či by to nemohla byť a vtedy sa doporučuje endokrinologické vyšetrenie (štítna žľaza/hormóny).
Obvodná ma poslala za gynekologičkou, nech to s ňou riešim a gynekologička mi povedala, že čo sa týka zmien nálad ,,sme predsa dospelí ľudia a vieme sa ovládať,, a keď si myslím, že je to tak zlé nech idem za psychiatrom a na zápaly v pleti, že mi môže predpísať Diane 35 (antikoncepcia).
Neviem, ja si myslím, že tieto dve veci majú súvis a neviem čo by som psychiatrovi rozprávala keď mám obyčajný normálny život a antiku nechcem - nerieši príčinu, keď ju vysadím tak sa to predsa vráti. No neviem, možno by som nemala otravovať s takýmito ,,hlúposťami,, a ozaj neísť na endokrino, tak vás poprosím o radu a názor čo s tým.

ôôôôô

Napríklad ak si z BA, tak zavolaj do súkromnej nemocnice, síce si budeš musieť niečo priplatiť, ale tam aspoň nebudú chcieť od teba odporúčanie. Aspoň odo mňa nikto nič nepýtal a to si tam chodím riešiť problémy už roky. Vlastne som raz potreboval alergológa, ale nie tak, aby som musel pol roka čakať u nejakého zaneprázdneného, u ktorého by som sa ani nemohol poriadne vykecať. Súkr. nemocnica - termín zo dňa na deň, času na pokec dosť, doktorka v pohode. To som mal odpracované niečo v zahraničí, takže na peniaze som lakomý nebol, skôr mi išlo o to, dostať hneď termín. A šlo to bez odporúčania, hoci inde bo treba. Aj na gastro som tam raz bol na hadicu do riti, ale to len tak preventívne, lebo máme v rodine rakovinu a som zdravý, tiež termín do týždňa. Endokrinologičku tam majú tiež, stačí sa objednať a ideš.

N-ika

Zmeny nalad a navaly a zla plet nemusia suvisiet len so SZ. Ak ti robili odber, urcite vysetrovali TSH. Ak bolo v poriadku, nie je dovod na dalsie vysetrenia na endokrinologii. Okrem toho, hyper/hypofunkcia ma aj ine priznaky-padanie vlasov, lamave nechty, neustala zima, nizky tlak, zavrate, nechutenstvo, chudnutie bez priciny alebo naopak priberanie, problem s menzesom...
Tie prudke zmeny nalad by som ozaj riesila s psychiatrom, stacili by nejake lahsie nenavykove AD...Zla plet moze byt aj intoleranciou nejakej potraviny, skus si to odsledovat.