Dobrý deň, som žiačka 9. ročníka a od septembra nastupujem na strednú pedagogickú školu. Po nej by som chcela študovať učiteľstvo aj na vysokej škole a myslím, že by ma to aj bavilo. Lenže mám problém.. asi sa budem pred žiakmi hanbiť. Pretože keď idem v škole odpovedať niekedy mám trému a zakokcem sa ale záleží aj od učiteľky pri niektorých nemám vôbec trému ale pri niektorých dosť. A bojím sa že to tak bude aj na vysokej pretože viem, že sa už potom chodí aj do škôl učiť a tak a ja neviem, či to zvládnem :( Počula som už veľa učiteliek hovoriť, že na začiatku to mali tiež ťažké, že sa sami seba pýtali "Pre Boha, čo ja s toľkými žiakmi budem robiť?" Myslíte, že to na strednej prejde? Lebo tam tiež máme prax od 1. ročníka do škôlky a v treťom ročníku už aj do školy ako vychovávateľka. Myslíte, že si zvyknem? Neviem, či som na to učiteľstvo stvorená ale jedno viem iste chcem to robiť! Dúfam, že to zo mňa opadne a zmení sa to, lebo ak nie, neviem si samú seba predstaviť niečo iné robiť. Ďakujem za každú vašu radu :)
Chcem byť učiteľkou, ale pred žiakmi by som mala asi trému
nebudeš mať trému, toho sa báť nemusíš, časom si na to zvykneš.
to si len teraz myslis, ale to urcite casom opadne, hlavne, ked uz budes vediet ako a co mas ucit, ak je to tvoj neboj sa toho..
Ked by si mala tremu tak by si teda asi ucitelkou nemohla byt, alebo by casom opadla