Dobrý ^^ chcel by som sa spýtať či je ojedinelé mať vo veku 16 rokov tlak 140/100 viem že je to trochu vyššie :D ale neako to nepocitujem v kľude športujem niako mi to nebráni len pár krát do mesiaca to je tak 2 ,3 krát mi príde zle zatočí sa mi hlava a tak ...
Vysoký tlak v mladom veku
neberieš drogy alebo nefajšíš?
Tak to v ziadnom pripade normalne nie je, ries to
v takomto veku to urcite treba riesit a necakat
Ten vrchný tlak by nebol až tak vysoký,ten máš len zvýšený, ale práve ten spodný je nebezpečný....spodný nesmie byť nad 100 a to už je tvoj prípad....ešte si skús preveriť meranie s iným tlakomerom, môže vám zle merať tlakomer, ale pokiaľ ostatným v rodine meria správne, treba k internistovi...pošle ťa tam detský lekár...
Diana má pravdu, treba ísť k lekárovi, nasadí ti lieky a zistí z čoho môžeš mať taký vysoký tlak...taký vysoký tlak treba čo najrýchlejšie znížiť a nájsť príčinu z čoho je taký vysoký.....v takom mladom veku je to skôr ojedinelé a treba hľadať príčinu...nepíšeš či mávaš stále taký vysoký alebo ti vyskočí len ojedinele, ale to je jedno, uvedom si že to nie je trochu vyšší tlak, to už je nebezpečne vysoký ktorý keď sa nebude liečiť, môže zanechať následky(porážka, infarkt, ľadviny)...Tlak sa dá znížiť aj bylinkami, ale u teba by bolo dobré zistiť príčinu z čoho ho máš vysoký...Iné je ak má človek po 50-tke vysoký tlak(tam sa už nehľadá príčina- vekom sa tlak zvyšuje+životný štýl, stresy), ale u tak mladého človeka treba zistiť dôvod...