Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zozltnuta rana

RNG

Odpoved je jednoducha, priemysel zneuziva prirodzeny pud cloveka hladat sladke=zrele ovocia v prirode, kde je cukru pocas roka pomemej a telo potrebuje male mnozstvo pre funkciu mozgu pravidelne, tiez hlavne glukoza dava rychlu energiu, zialbohu v rafinovanej forme len na kratky cas.
Je to vlastne forma drogy.
A problem rafinovaneho cukru (a tiez uhlohydratov s vysokym glycemickym indexom), su to vlastne moderne "uppery"

kosa

RNG,

teda otazka by bola naco vobec produkuju biely cukor kedze jeho produkcija( vid tie rozne postupy co si napisal) musi by x krat drahsia ako produkcija cukru brown ci cane?
zase len biznis?.....

RNG

Samozrejme hnedy, najlepsie nerafinovany, pri rafinacii sa odstrania mnohe zlozky, ktore su pre nas uzitocne. Naviac bielenie cukru vyzaduje chemikalie, pouziva sa SO2 prebublavanie, kyselina fosforicka a hydroxid vapenaty=hasene vapno a potom sa filtruje cez rozne filtre vcitane uhlikovych
Vukrystalizuje najprv biely=krystalovy, potom hnedy a zostatok je tekuta melasa
Niekedy sa produkoval z nerafinovanych pozostatkov takzvany cierny cukor(black strap colored) niekde som cital, ze ten obsahuje mnolhe vzacne sachridy pre nas velmi uzitocne.
Jeden izolovany sacharid(vlastne je to vysokomolekularny cukrovy alkohol) je uz velmi znamy -pouziva sa na znizenie cholesterinov, pricom nizkomolekularne silne potlaci, vysokomolekularne mierne zvysi. Najdete ho pod menom Policosanol, denna davka je 10 az 20 mg