dobrý deň ,mám taký problém , asi pred cca 2 týždnami som si našla hrčku v prsníku , išla som doktorke ktorá ma následne poslala namamografiu, po týždni som volala o výsledky , sestrička ma objednala o 2 týždne na sonografiu , aký je rozdiel medzi mamografiou a sonografiou ? znamená to že z mamografie nevedia určiť či ide o rakovinu alebo nie ?
rakovina prsnika ? - neviem čo si mám myslieť
Klara
Hlavne nestresuj.Hrcka neznamena hned nador.Kedy budes mat vysledky z mamografie?
keby náhodou to niečo bolo je normálne že mám 2 týždne čakat na sonografiu ? mne to príde dosť dlhá doba
Nestresuj sa, po 40-tke sa robí aj mamografia aj sonografia....každé z týchto vyšetrení ukazuje iným spôsobom...preto po 40-tke je potrebné robiť obe vyšetrenia. Ak ešte nemáš 40r. potom mohol byť vidieť nález z mamografie, pri sonografii lekár keď už presne vie kde sa má pozerať, ten nález vie lepšie identifikovať o čo ide - nemusí ísť hneď o rakovinu, vo väčšine prípadov sa zistí cysta alebo viac drobných cýst - tieto sa potom sledujú.....
už som po 40-tke , ja som najskor bola u gynogologičky ,robila sono , ta ma poslala na mamografiu , a otdial mám íst zasa na sonografiu , ved na mamografii musia zisťiť o čo sa jedná , či nie ? mamografia je presnejšia ...
Mamografia je horsia pre telo ako sono.Preto sa robi len zenam po 40tke.Mamografia ale ukaze viac ako sono.Preto nerozumiem preco ta poslali najprv na mamo a potom sono.Kolko mas rokov?
ja som sa mala ozvať telefonicky , to bola len setrička ktorá povedala že som objednaná na sonografiu.
Nepises ake si mala vysledky z mamografie