fajčenie a tensiloctomia

macinko73

Ešte ma napadlo, jesť jogurty môžem? A celkovo čokoľvek s cukrom?
Keď mi prepichli jazyk zakazali mi to, vraj kvôli usadenia sa cukrov akýchkoľvek pod ranu. Ja som to nerešpektovala teraz mam v pichu pod jazykom takú menšiu bielu hrčku. Môže sa to stať aj pri mandliach? Alebo to mam vynechať?

macinko73

Ahojte, no viem ako mi to budú robiť. Boli povinní mi to oznámiť. :-)
Vďaka za rady.. Ale tie panthenol tbl asi nechcem.. To môže riadne páliť :-D

Shayleen

Vies ako ti to budu robiť? A aj tak je to otvorena rana a ked nechces mat ziadne komplikacie a zapaly tak bez tej cigi urcite vydrzis tie 2 tyzdne

macinko73

No, ja som pozerala nejaké videá zákroku.. Doslova sa to vypaľuje, počas zákroku nevytečie ani kvapka krvy. Tak neviem prečo by to po cigarete malo byť iné. Možno že by sa tam mohola nejak vytvoriť rakovina resp. Nejaký nádor.
Ďakujem teda za vaše rady.

syndiluca

Pred zakrokom by som nefajcila v ten den urcite a po zakroku aspon tyzden, ide o to ze ta rana bude otvorena a moze sa tam dostat infekcia.

Shayleen

Tak vola sa to tonsilektomia a po TL nesmies aspon 3 tyzdne fajcit, dvihat tazke veci, pit a jest horuce a palive jedla, pit alkohol, chodit do sauny atd proste rpbit veci co dviha tlak pretoze tym sa zbysi krvacanie a kedze po TL mas "otvorenu ranu" a ked sa viac nechceš trapit a chceš aby OP prebehlo v OK tak to s tym fajcenim vydrzis