Ahojte! Chcela som sa spýtať na jednu vec ohľadom rastu. Mám 14 rokov a som deviatačka. Meriam 172 cm. Posledné dva roky som rástla celkom pomalšie, ale teraz mám pocit akoby som každý mesiac narástla 1 cm :( Za posledný polrok som narástla asi o 3 cm, už tak som dosť veľká. Môže mi niekto povedať kedy končí rast alebo kedy sa spomalí? Ešte som nemala menštruáciu. Ale neviem pochopiť prečo som taká veľka, ja nechcem mať 180 cm :/ Ani neviem po kom: moj otec ma 180cm a moja mama 174cm, čiže nemám byť po kom taká vysoká. Môžete mi niekto prosím Vás pomôcť?
Kedy sa mi zastaví rast?
Viem ja? asi už 2-3 roky tak rastiem, ale asi sa to po čase spomalí... niekto sa vyšvihne v 15 rokoch a ja v 14 rokoch rásť prestanem možno...
Možno je to tým, že dosť veľa spím. :D
dohovor mu aby sa zastavil a on sa zastavi :)
do 18tky by mal clovek rast.. chlapi dlhsie
?????? Prosim ta ako mozes rocne rast 9 cm?
No väčšinou sa rast zastaví v 16 roku. A nevieš po kom si taká vysoká? veď tvoji obidvaja rodičia sú vysokí! Moja mamka aj ocko majú okolo 170 cm(skôr pod), ja mám, 13 rokov a 164 cm a rastiem každý rok asi 9 cm... predpokladám, že budem mať asi tak 175 najmenej cm keď budem dospelá!. ale veď môžeš byť modelka ak máš na to postavu... a tvár.. :D možno sa ti rast teraz zastaví a BUM, už nevyrastieš a budeš rada, že si rástla doteraz a nezostala nejaká krpatá. :))))))))))
nerob si starosti po nástupe menštruácie sa ti rast do výšky definitívne končí, mozno si to zdedila po otvoci