Dobry den, mam od narodenia pri uchu dieru, ako mozete vidiet na priloženej fotke. mam to aj na druhom uchu. Ma to aj moj otec aj bratranec, zrejme dedicne, lenze aky to ma vyznam a co to vlastne je? obcas to svrbi a vyjde z toho taky biely hnis ktory zapacha. ďakujem za odpovede
Diera v uchu od narodenia
Je to preauricular sinus dajte si toto spojenie do Google. Ma to iba jedno percento ľudi ide o dierku ktorá ostala počas evolúcie ako pozostatok žiabrov často sa zahnisava. Aj ked si dáte do Google diera pri uchu otvorí Vám pár článkov. V podstate ste rarita :)
Je to preauricular sinus dajte si toto spojenie do Google. Ma to iba jedno percento ľudi ide o dierku ktorá ostala počas evolúcie ako pozostatok žiabrov často sa zahnisava. Aj ked si dáte do Google diera pri uchu otvorí Vám pár článkov. V podstate ste rarita :)
Ja to mám tiež ale len na jendom uchu a má to aj moja mamina. Ona s tým však nelaa žiadne problémy ale ja som na tom tak ako píšeš aj ty, že občas to začne svrbiť a vytečie z toho hnis ale momentálne neviem či som na to nechytila prievan alebo ja už neviem bolí ma celé ucho až do pol tváre mam opuch a stále mi z toho ide hnis a už vo väčších množstvách. Ucha s anemôžem ani dotknúť a neviem vôbec na koho sa mám obrátiť.
To je normálne mam to aj ja aj moj partner
Ja tam ziadnu dieru bevidim len zvukovod a to ma kazdy jefinec