Ja endomorf - HELP

Príspevok v téme: Ja endomorf - HELP
ekono11

Zdravím všetkých.

Potreboval by som poradiť. Na interneteje toho veľa ale mám z toho zmätok niekedy sa píše to niekedy to.

Prosím poraďte meriam 176cm a vážim 86kg, 16rokov. Chcel by som tuk dať preč a byť svalnatý teda mať svaly.
Ako nato ? Pomohli by ste mi zostaviť nejaký ten tréningový plán ? Najlepšie na doma. Mám 2 jednoručné činky.
Predom Ďakujem.

pišta00

a aby som nezabudol rozostup medzi jedlami cca 2 a pol až 3 hodiny prvé jedlo je ideálne od 7:00 a posledné najneskôr o 20:00, posledné jedlo by nemalo obsahovať už sacharidy len bielkovina + nejaký zdravý tuk, ideálne tuniak v konzerve a k tomu knackebrot... najlepšie by si urobil, keby oslovíš nejakého kulturistu profíka, ktorý má za sebou nejaké závody ten ti o strave povie všetko čo ti treba vedieť, nepýtaj sa obyčajných "trénerov" v posilkách väčšinou o tom vedia úplne hovno a poradia ti za peniaze hocijakú blbosť... už som takých zažil... najlepšie sa pýtať odborníka, ktorý v tom má skúsenosť v tomto prípade nejaký kulturista

pišta00

silový tréning split, 2+1 alebo 3+1 ako to tebe vyhovuje základné cviky s ťažkou váhou žiadne stroje snažiť sa využívať veľkú činku a jednoručky znížiť sacharidy na 100g na deň ak zvládneš môžeš skúsiť aj menej ale nikdy nechoď pod 60g raz som dal 50 na deň a dostal som šok (ak by sa ti to náhodou stalo stačí čajová lyžička pod jazyk trochu rozpustit a zapiť vodou)... zvýšiť bielkovinu podľa intenzity tréningu tak zhruba okolo 150g +/-.... veľa čajov a všetko bez cukru ja pijem čaj po každom jedle (mäta na žalúdok a pestrec mariánsky na pečeň keď tak sem tam aj repík) ku každému mäsu musí byť vždy zelenina (brokolica je top) a obmedziť rýchle sacharidy úplne na minimum každé ráno vitamín C 1000mg poprípade vyšťaviť citrón + pangamín a multiminerál... kvalitná strava bez zbytočných cukrov je základ