Neviem sa sustredit

Príspevok v téme: Neviem sa sustredit
ZuzaZuzulienka

Mám náročnú školu, takže nemám veľa voľného času a teraz finišujem s bakalárkou, ešte je na nej dosť roboty, ale podľa mňa by sa to malo dať stihnúť do termínu, keby som sa neflákala. Len keď mne sa naozaj nedá sústrediť, a je toho už strašne dlho na mňa strašne veľa a už mi myšlienky blúdia kade-tade a neviem, čo mám robiť. A zostala som strašne umrnčaná v poslednom čase, bývam smutná a bez nálady, ani neviem prečo. Niekedy stačí že ráno vstanem o dve hodinky neskôr ako som chcela a už som celý deň nervózna a nesústredená. A teraz naozaj neviem, čo so sebou, bojím sa, že nestihnem odovzdať bakalárku a budem predlžovať štúdium, som nervózna, uplakaná, ale neviem sa donútiť do roboty, ja viem, že to znie ako výhovorka, ale naozaj neviem, neviem, čo mi je. Mali ste niekedy také obdobie? Čo vám pomohlo? Ako sa donútiť sústrediť sa na prácu?

Eva531

Tiež mávam také problémy a tiež mi na ne pomáha cesnak a presne tie cesnakové dni. Ale nemám to z vlastnej hlavy. Niekto mi to raz povedal, skúsila som a vyšlo to. A tiež mi sladké brutálne škodí a vyhýbam sa mu už roky, aj keď mám naň chuť - už len kvôli zubom. Aj mne všetko sladké zhoršuje pamäť a schopnosť sústrediť sa.

aniiel

Tiež som mávala také pocity ked som uz naozaj nevedela co vymislat pri kresleni dostavala som take nervy ze by som najradsej vsetko znicila a v mysli som sa na to vykaslala ale dala som si chvilku pauzu isla som sa napr prejst na kupko pobavit s kamosmi a atd.aby som na to nemyslela a na dalsi den to uz islo :)

Cesn

Mne pomohli takzvané cesnakové dni. Počas asi 10tich až 15tich po sebe nasledujúcich dní každý deň zožeriem jednu hlavu cesnaku. Áno, hlavu a nie strúčik, lebo strúčik by bol málo. Povedzme dva, tri struky ráno, dva, tri na obed, dva, tri na večeru a zvyšok pred spaním. Mimo toho konzumujem aj všeko ostatné jedlo ako predtým. Ale počas cesnakovej kúry nejem nič sladké. Platí nielen pre sladkosti, ale aj pre ovocie a ovocné šťavy a puding a krupicovú kašu - jedným slovom nič, nič a ešte raz nič sladko chutiace. Síce smrdím, ale stojí to za to. Práve o to ide, že cesnak treba rozhrýzť, aby som smrdela, ale naozaj strašne smrdela. Ináč nemá účinok. Také tie výživové doplnky s cesnakom z obchodu sú iba zbytočne vyhodené peniaze. Výsledok: Už 20 rokov dýcham ústami, čo mám upchatý nos a nemám čuch. Nos často svrbí. Po niekoľkých dňoch cesnakovej kúry, po asi 7mom dni sa mi uvoľní a spriechodní nos aspoň čiastočne. Svrbenie v nose nepociťujem až tak často ako predtým. Ďalej po asi 7mich dňoch cesnakovej kúry sa už konečne dokážem naplno nadýchnuť. Totiž mám už asi 20 rokov problém s klesajúcou kondíciou. Cvičím skoro každý deň a športové činnosti obmieňam. Občas beh, občas plávanie, občas bicykel, doma v izbe si zacvičím tiež, ale kondícia nestúpa, ale rapídne klesá a pľúca mi nedokážu prijať dostatočné množstvo vzduchu. Lieky na alergiu som brala v minulosti, ale vôbec nepomohli a nezabrali. Jediné, čo zaberie, sú cesnakové dni. Radšej smrdieť a byť aspoň na pár dní čiastočne zdravá ako voňať a cítiť sa stále viac a viac chorá. Mám pocit, že ten problém s pľúcami, čo som sa nedokázala poriadne nadýchnuť nikdy, lebo pľúca neprijali dostatok vzduchu, by mohol súvisieť s brutálnym zhoršovaním sa pamäte a s neschopnosťou sústrediť sa. Ako keby mozog nedostal kyslík. Som strašne bledá a cudzí ľudia na ulici ma zastavujú a pýtajú sa, či som chorá - to sa mi dialo po celý život. Najhoršie s pamäťou a so sústredením som na tom vtedy, keď jem veľa sladkého. Vtedy ako keby som mala mozog vymytý. Síce mám na sladké brutálne neprekonateľnú chuť a stále sa mi žiada, ale dokážem tomu odolať, lebo akosi podvedome cítim, že jesť sladké by bola istá cesta k Alzheimerovi, k demencii aspoň u mňa. V čase cesnakových dní ale chuť na sladké nepociťujem a moja pažravosť (dokáže toho zožrať 4x viac ako iný dospelý človek) mizne. Po ukončení cesnakovej kúry je pár dní všetko O. K., potom sa to rýchlo vráti do starých koľají, ale sladkému sa aj tak vyhýbam ako čert krížu.. Ináč by moja pamäť išla do hrobu. Užívam ginko.

Sugar

Ahoj, ten pocit poznám. Tiež sa nedokážem sústrediť, hneď ako sa pozriem na knihu, tak som neuveriteľne ospalá. Takto sa to so mnou ťahá už asi rok. V tvojom prípade by som si spravila nejaký deň voľno, vôbec nemyslieť na školu a povinnosti. Pozri si nejakú komédiu, choď sa prejsť. Lepšie bude byť sama, lebo rozhovory s rovesníkmi často nečakane zmenia tému na školu. Proste relax. Mne pomáha, keď idem na nejaké miesto z detstva, alebo robím niečo čo som robila ako škôlkarka (neodsudzuj, kým nevyskúšaš!). Veľa šťastia. :)