Súd nekoná už 4 roky.

Kýčera

@ Chlapci, to ako radíte? Nechám vás tu chvíľu bez dozoru a už začínate zmätkovať! Takto si ani na slanú vodu nezarobíte!

@ Ežaloba, nemáš tam pri sebe niekoho, kto by s nami komunikoval? Z akého okresu si? Rozdiel medzi právnikom a advokátom je takýto : právnik Ťa môže zastupovať LEN v CIVILNÝCH veciach - rozvod, pôžička,...ale NESMIE za to zobrať peniaze!!! Advokát Ťa zastupuje v civilných aj TRESTNÝCH veciach - vražda, lúpež,... a patrí mu zato odmena podľa zákona. Obidvaja majú skončené právo, ale advokát musí mať ešte advokátske skúšky a registráciu v Slovenskej advokátskej komore. Platí sa za právne poradenstvo, stratu času a cestovné výdavky. Ak Ti prevezme prípad, tak sa suma určuje podľa hodnoty sporu,... K tomu treba prirátať aj súdny poplatok vo výške 6% z hodnoty sporu. A to zaplatíš súdu! Iné sadzby sú v trestnom konaní. Sú tam ešte odchýlky a aj iné možnosti, kt. Ti vysvetlí advokát. Ak Ti advokát spor vyhrá, nebude Ťa to nič stáť, pretože platí ten, kto spor prehral a Tebe sa všetky peniaze vrátia. Ak máš nízky príjem, môžeš požiadať o advokáta cez Centrum právnej pomoci. Potom neplatíš nič.

Prezyvka055

ezaloba -> to je jedno kolko by si uctoval stejnak ak ide majetkovo pravny spor tak tie poplatky budu na tisice, ale to uz je zalezitost toho kto ten sud prehra aby to zacvakal :)

ezaloba

Aj to je prekážka, že sú ozaj erudovaní ako právnici, tiež advokáti, ktorý by ma zastupoval, zdialenost 30 km. Koľko by si účtoval cesty, aj by moho l robiť prieťahy, čo by dlhšie trvalo. Keby som býval meste, to je iné. Som čítal, ako nájsť dobrého advokáta. Dá sa na cene i dohodnut
Vďaka za všetky rady.

Kýčera

Treba si najať takého, kt. príde za Tebou. Sú takí advokáti. Tak napíš z ktorého mesta si, pokúsim sa Ti nejako pomôcť. Môžeš dať mail. Viac pre Teba spraviť neviem, aj keby som sa roztrhala na kusy.

Prezyvka055

Hmm ako bolo spomenute potrebujes pravnika.
A divne ze nechce za tebou prijst, moj za mnov chodil domov, do kancelaria alebo kde som ho potreboval. Vymen ho, ak ti jeho sluzby nevyhovuju, ved pravnikov je milion. A pohladaj si takeho ktory bude svoju rentu a trovy vymahat od toho kto prehral a nie ze ty mu zaplatis dopredu, ziadne take, nic mu neplat. Dobry pravnik nechce nic dopredu.

prezývka ?

Som ležiaci pacient. 77 r. Všetko vybavujem cez net tiež eZALOBY (elektronický zaloby) bolo to po všetkých prokuraturach, samozrejme GP SR ombudsmanke JUDr.J. Dubovcovej, tiež na najvissom sude, na ministerstvu spravodlivosti, Krajskej prokuratúre. Nikde to neprijali, ale ani neskončili.
Právnik chce, aby som ho navštívil v kancelárii na určitý termín.
To je na vysvetlenie.Ako om na tom MAM ÚPLNÚ BEZVLADNOST.
SOM TOTÁLNE PARALIZOVANY.

Kýčera

Počúvaj, chlape, už sme Ti tu predsa radili a posielali Ťa za advokátom! Ak sa jedná o veľký majetok, je problém s peniazmi? Ak si nevieš opraviť sám tečúci kohútik, tak voláš predsa opravára. A ten si zapýta za 5 minút práce oveľa viac ako taký advokát, pretože on má zákonom určené taxy. Čomu nerozumieš? Problém je v Tvojom prístupe k veci a jej chápaniu. Už som Ti to predtým vysvetľovala a robím to naposledy! Pletieš tu hrušky s jablkami dokopy. Súdy konať NEMOŽU, kým si tam nedoručil žalobu alebo prokuratúra obžalobu!!! A ak vyčerpáš všetky zákonom dané možnosti, až potom sa môžeš obrátiť na Európsky súdny dvor! Toto Ti žiadne fórum nevyrieši, aj keby za počítačom sedelo to najväčšie advokátske eso! Skrátka a dobre, otvor peňaženku a choď za advokátom!

Jax

Napíš na generálnu prokuratúru a pohroz Európskym súdnym dvorom v Štrasburgu. A daj to do televízie. Ničoho iného sa neboja.