Dobrý deň, prosím o rady ohľadne kútiku na perách, mám ho už skoro rok a pol, a skúšala som všetko možné...a neviem sa ho zbaviť. Myslíte si že mám skúsiť ísť za lekárom? nepríde mi to vážna vec...Ďakujem za rady.
Kútik na perách
Tak ako uz niekto napisal, treba skusit vitamin B2 alebo b komplex 3x denne 2 tbl.
Takisto lokalne napriklad tinkturu z Cannabis alebo propolisova tinktura zvykne velmi dobre zaberat.
Ale ten rok trvania toho kutika sa mi nezda, mozno by som isla za koznym lekarom.
Jak som už písala, kútiky mávam často a kým som objavila tento spôsob, tak to bol nekonečný boj, kútik som mala mesiace a nijakým spôsobom som sa ho nevedela nijak zbaviť. Tento spôsob som objavila náhodou. Moje morča malo mykózu, veterinárka mi dala hypermangán nech mu to ním potieram. Potierala som poctivo 2x denne, napriek tomu nielenže nedošlo k žiadnemu zlepšeniu, dokonca sa to zhoršovalo a rozširovalo ďalej. Za tri mesiace na tom bol ešte horšie ako predtým. Raz som mu chcela oholiť chlpy, aby som mohla na kožu aplikovať ten hypermangán poriadne, nechcela som ho holiť, lebo som sa bála, že sa bude mykať a poraním ho. A tak som použila Veet. Chlpy som mu tým odstránila a na moje prekvapenie, o niekoľko dní na to sa výrazne zredukovala aj mykóza. Tak som mu zase aplikovala ten Veet a týmto spôsobom som mu konečne po viac než troch mesiacoch tú mykózu vyliečila. Viac ju nikdy nedostal. Spomenula som si na to, keď som zase dostala kútik a použila to na seba a je to naozaj účinné. Len si ten Veet nedávaj na kožu každý deň, mohla by si si spáliť kožu a ono to pár dní trvá kým sa to prejaví.
Ja som objavila účinný spôsob liečby kútika, mávam ich bohužiaľ často. Na kútik si nanesiem Veet krém na holenie, nechám ho pôsobiť tak 5-10 minút. Pred tým si treba kútik očistiť od chrást, aj keby to krvácalo. Ono je možné, že na druhý deň sa zas vytvoria nejaké chrasty, treba to čistiť a cca. 3 dni nechať tak. Ak sa kútik nevylieči ani za 3 dni, treba na to dať zas ten Veet a celé to opakovať. Takto mi kútik zaručene zmizne a väčšinou si ten Veet aplikujem na 2x. Len dávaj pozor, nenechávaj ho na perách moc dlho a ani si ho nedávaj moc často, lebo je to ľahká žieravina a môže ti vyžrať aj zdravú sliznicu. Ja to mám už takto odskúšané a funguje to.
Pytaj si v lekarni tabletky vitamin B a masticku na kutik.
Asi oslabená imunita... zvýš príjem vitamínov, či už surová zelenina ovocie alebo ako tabletky, daj si preventívne opatrenia, že nebudeš piť a dojedať po ľuďoch alebo používať cudzí príbor - platí aj v jedálňach, kuchynkách na pracovisku a pod. A samozrejme trošku pohybu na čerstvom vzduchu a menej stresu. Na samotný kútik používam mastičku KOSMIN, stojí asi 2e v lekárni (je viac druhov, toto je KOSMIN na pery, ale ja si ho dávam na kútiky). U mňa to spúšťa stres, ani sa nenazdám a už mám kútik :/