Mám nervy v koncoch

Príspevok v téme: Mám nervy v koncoch
Nikušííík

Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o názor, príp. o radu ako ďalej.
Mám 22 rokov a momentálne sa učím na bakalárske skúšky a obhajobu bakalárky, ale keďže u nás v rodine to vrie, tak mi do hlavy nejde nič.
Moja mama pracuje pre jednu finančnú spoločnosť, takže si musí zákazníkov obvolávať sama, aby niečo zarobila. Problém je ten, že jej to veľmi nejde a ak niečo zarobí, tak to stroví na blbosti a potom sa rozčuľuje. Síce klientov volá, ale niekedy sa prehrabe v papieroch aj 5 hodín a nadáva, je doslova drzá a obviňuje každého, že jej to nejde. Celá rodina je v pozore, lebo sa nechá ľutovať. Ja jej po večeroch pomáham aspoň s vyhľadávaním na nete, ale nechcite vedieť čo si vypočujem. Okrem toho je strašne náladová, ak má dobrú náladu, tak je to pohoda, ale ak nie, tak je každý zlý, len ona tvrdo pracuje. Popritom sa s ňou už nechcú ani kolegyne spolčovať, lebo je intrikárka.
Otec je automechanik, v garáži pri dome a väčšinou si niektorých klientov vodí aj do domu. Večer príde niekedy opitý, do mňa nedobiedza, ale s mamou sa dokáže pohádať vždy, lebo mama mu nedá pokoj.
Na intráku som nikdy nebývala, lebo mám školu neďaleko. Mala som brigádu do 15.4., mesačne som zarábala cca 200 eur, asi 50 som si odložila a ostatné dávala mame, ona mi ale vykrikuje, že jej dávam málo a strovím čo mi zostane. Mama na mňa pobrala aj rôzne veci cez Home kredit a Cetelem a keďže to nespláca tak na moje meno chodia samé upomienky.
Už som zúfalá, kým som mala školu každý deň, tak som toto neprežívala. Teraz keď sa potrebujem učiť, tak nemám kľud, len krik.
Súrodencov doma nemám, mám síce brata, ale ten žije vo Fínsku.
Ako z kola von?

sadness666

Ahoj mam podobny problem s tym, ze ja koncim 2. stupen VS. Doma je to na nevydrzanie, kazdodenne, aj dvojhodinove hadky, krik, vreskot + tvrdenie, ze ja nic nerobim len sa ucim a aj tak z toho nic nebudem mat lebo len ten sa ma dobre, kto o*ebuje.
Vychodisko? Vidim to na zahranicie, na Slovensku sa neda zarobit na to, aby si sa osamostatnila...
Ver mi, uplne ta chapem, mam to doma v inej podobe, ale zaklad je ten isty - napatie, stresy, hadky a neschopnost sa sustredit a byt motivovana.

adr1a.

Nemozes ist aspon na ten cas do statnic byvat k niekomu inemu z rodiny? Stari rodicia, teta krstni ai? Aby si presla a urobila statnice. A ak mienis pokracovat aj dalej v studiu na mgr, tak intrak. Skus si zarabat potom cez brigady a chodit domov co najmenej. Intrak nie je az tak drahy a zas je to aj povinost rodicov, ak by nechceli ti ho hradit.
No a okamzite zrus co sa da, aby mama nebrala na teba pozicky ai. Potrebujes exekuciu? To vyuziva tvoj obciansky ci ako? Ries to a hlavne ju stopni