Máte aj vy také negatívne skúsenosti s obsluhou alebo len ja má to šťastie?

Príspevok v téme: Máte aj vy také negatívne skúsenosti s obsluhou alebo len ja má to šťastie?
nespokojný hosť

Zdravím, chcem sa s vami podeliť a zároveň vyžalovať s negatívnymi skúsenosťami v naších reštauráciach najmä po poslednej skúsenosti na severovýchodnom slovensku. Bol som tam navšíviť kamošov a tak sme šli častokrát na obed alebo na kávičku. No zarazil ma prístup tamojších obsluhy. Obiednávame si obed a čašník nám po dlhom čakaní kým ráčil prísť povie že momentálne má hostí z nemecka a že sa bude venovať im a či chceme dlhšie čakať až sa bude venovať nám. Odišli sme. V druhej reštike nám čašníčka pri objednávaní povie že dané menu je už vypredané a že si môžme vybrať len z pôvodných štyroch len dve. Pri objednávaní kávy nám povie iná čašníčka že nemajú nápojový lístok???? Ku káve nám nepriniesla vodu čo si myslím že by malo byť automaticky podavaná. Hotová katastrofa s obsluhou. A to sa nedialo v jednej ale v rôznych. Plus čo sa týka obsluhy, žiaden úsmev, žiadné milé slovo, zachmúrené tváre, oduté, ako by my hostia sme ich otravovali. A tie ceny zato ani nestoja. To sme mohli ísť rovno do krčmy tretej cenovej skupiny. Wecká v niektorých z tých reštík v dezolátnom stave, bez toaletného, bez potrebného osvetlenia, zima, záchody smrdeli, voda len studená tečie, mydlo častokrát nikde, utierky na utretie rúk nikde, mnohé z tých weciek ani neboli na zamknutie čo sa mi baby sťažovali. A to sme boli aj v hotelových reštauráciach. Úroveň na bode nula. Keď som si pýtal knihu sťažností tak odpoveď bola nemáme, nič také nevedieme. Veď oni dobre vedia prečo. Ako takto si mi v niektorých mestách vážime hostí? Hlavne že ceny v pomere k službách sú nevyrovnané.

Kýčera

Bola som hosťom v rôznych reštauráciach, obsluhovaná aj čašníkmi s bielymi rukavičkami, u nás, v zahraničí... Na svojich cestách uprednostňujem tiež miestne krčmičky, miestne menu a bývam nimi očarená. V niektorých mestách mám už svoje reštiky, kt. ma nikdy neskamú. Ak sa chystám tam, kde som ešte nebola, dopredu si pozisťujem veci alebo sa nechám viesť človekom, s kt. som. Ak by som však zbadala niečo, čo mi veľmi vadí, dám si čelom vzad. A nemám problém ani s tým, čo napísal aj Ivo. To isté som schopná spraviť aj vtedy, ak by mi fľašu s vínom doniesli na stôl už otvorenú.

carrie777

A kolko krat. Minuly týždeň sme išli s kamarátkou do jednej reštaurácie v Ba. Z 5 ponuk mali dostupne len 1 jedlo. Naozaj. Trvalo im hodinu ho doniesť. Na kávu sme čakali 20minut. Čašníčka na nás celu dobu neprijemne pozerala. A to jedlo nam hodila ako loptu. A nakoniec sme zaplatili celkom dost veľa peňazí. Mne osobne sa toto stáva veľmi často. Aj bežne v obchode opytam sa niečo predavačky alebo tak a uplne ma ignoruju. A celkom sa najde už len zopar restik kde je to fakt v pohode.

ivobrick

Nemam, ak by som mal, okamzite sa otocim a idem het. A je mi fuk ci je objednane alebo nie, alebo kto si co mysli.

Samozrejma necakam obsluhu v rukavickach v bare v parku.. alebo ako to mam nazvat, ten podnik..

Nepaci sa ti? Chod inam. Fakt mas asi smolu.

Jax

Či v Tatrách či v BA, všade to je rovnaké, slovenské... Preto osobne najradšej chodím práve do tých miestnych krčiem. Očakávam to najhoršie a som potom iba príjemne prekvapený ;)

Kýčera

Čo Ti nato povedať? Len to, že si neobjavil si Ameriku! Súvisí to aj s tým, že mnohým chýbajú elementárne vedomosti, že čašníkov robia nečašníci, že za všetkým treba hľadať človeka... Človeka, kt. má svoju prácu rád, je vôbec rád, že prácu má...O vysokohorskej prirážke si už hádam počul? Takže sa tými cenami netráp! : D A to si ešte vynechal obschuté zákusky za pultom, špinavú podlahu, obrusy,... Musíš zobrať do úvahy aj to, že na severe je tých chladných dní oveľa viac ako na juhu. To vplýva na mnohých ľuďoch, kt. to dávajú pocítiť aj tým druhým...